Ny norgesmester i kokkekunst


Oppdatertdato: 2011-10-04 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Hanne Kathrine Olsen


Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk gratulerer Christian André Pettersen med NM-tittelen i Kokkekunst 2011. - Pettersen kan være stolt av å føye seg til rekken av norske kokker i verdensklasse.
Christian André Pettersen fra Charles & De i Sandnes ble kåret til norgesmester under NM i Kokkekunst i Bergen 30. september 2011. Pettersen er medlem av Det norske junior-kokkelandslaget og medlem av Kokkenes Mesterlaug Bodø og Omegn. Han skal nå representere Norge i Nordisk Mesterskap i Herning i Danmark i 2012.

- Pettersen kan være stolt av å føye seg til rekken av norske kokker i verdensklasse. Enhver norgesmester i kokkekunst hører automatisk også med blant verdens ypperste kokker. Det åpner mange muligheter for den som er blitt norgesmester. Jeg ønsker vår nye norgesmester i kokkekunst lykke til videre, sier Brekk.
Andreplassen gikk til Øystein Vallestad Næss fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen. Tredjeplassen gikk til Martin Sveian fra Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.

Les mer om ny Norgesmester i Kokkekunst hos Norges Kokkemesteres Landsforening

Norske råvarer som utgangspunkt

Pettersen imponerte juryen med sin vinnermeny med utgangspunkt i følgende retningslinjer:
Forretten skulle bestå av minst 60 prosent Haukeli Ystil, og som garnityr artisjokk og hokkaido-gresskar. Hovedretten skulle bestå av minst 60 prosent Gilde oksehøyrygg, mandelpotet, og som garnityr neper, beter og pastinakk. Hovedbestanddelen av desserten skulle være norske epler, Tine kremfløte og Sunniva appelsin- og bringebærjuice. Kvitseidsmør skulle også inngå i en av rettene. Grønnsaker og frukt skulle ut over dette inngå etter eget valg.

- Kvaliteten og de kulinariske mulighetene som ligger i norske råvarer, er et internasjonalt konkurransefortrinn for det norske kjøkken, sier landbruks- og matminister lars Peder Brekk.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2288


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.