Ny økologisk ketchup fra Heinz


Oppdatertdato: 2012-01-03 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Heinz


Studie - publisert i Journal of Agricultural og Food Chemistry – hevder at økologisk ketchup er mer næringsrik enn vanlig ketchup!
Forskere mener at ketchup laget av økologisk dyrkede tomater inneholder høyere nivå av gunstige antioksidanter - som polyfenoler - enn ketchup laget av vanlige tomater.

Økologisk vs konvensjonell:

De grunnleggende forskjellene mellom økologisk og konvensjonelt landbruk er i fertiliseringsstrategi og jordas fruktbarhet, som i teorien påvirker sammensetningen av næringsstoff i planter og gir sunnere og bedre smak.
En annen studie ved det franske matbyrået AFSSA, konkluderte med at "økologiske planteprodukter inneholder mer tørrstoff og mineraler - som jern og magnesium.
Og mer antioksidanter / polyfenoler som fenoler og salisylsyre." Disse biologisk aktive stoffene har en sterk antioksidant og beskyttende virkning i menneskekroppen, og har blitt koblet med flere helsefordeler.

I de fleste norske dagligvarebutikker får du kjøpt økologisk ketchup fra Heinz, som stadig flere norske forbrukere setter pris på!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2350
Julekaker.Epler.
Lam.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.