Ny og bedre Atkins


Oppdatertdato: 2011-03-25 Tema: Slanking Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Kilder: Lille Måne


Atkins-dietten lanseres nå i ny utgave: Dietten som kommer desidert best ut for vektreduksjon, er nå blitt enda enklere og mer velsmakende. Ved å utvide mengden sunne grønnsaker, er dette nå en diett som alle kan følge - enten du skal slanke bort 10 kilo eller 50 kilo.
Den nye Atkins-boken er utgitt av forlaget Lille Måne som fokuserer på bøker med helsefremmende kosthold.

God mat og sunn mat

Atkins-dietten er et kostholdsprogram som gjennomføres i flere faser hvor målet er å ende opp med et variert og ganske normalt kosthold, samtidig som man unngår overvekt.
Den første fasen som strekker seg over noen uker, består av matvarer nesten helt uten karbohydrater, med mye naturlig fett, fiber eller proteiner. Eksempler på slike matvarer er fisk, egg, kjøtt, avokado, spekemat, kylling, skalldyr, sopp, ost og salat.
Etter den første fasen vil de aller fleste oppleve en relativt dramatisk vektnedgang, i takt med at kroppen har lært seg å fungere med færre karbohydrater og heller forbrenne fett for å få energi. Da kan man tillate flere matvarer med noe mer karbohydrater i kosten, som flere typer grønnsaker og frukt, og også noen grønnsaker som inneholder stivelse.

Motiverende og støttende

Atkins-dietten er den beste lavkarbodietten for vektreduksjon, men dette kostholdet gir også enorme helsefordeler og økt velvære. Og det er ikke vanskelig. Med denne nye oppdaterte utgaven av dietten, kan alle klare å gå ned i vekt. Boken er motiverende og støttende, hele veien fra begynnelse til slutt. Verdens beste lavkarbokosthold, er nå blitt enda bedre!

Om boken

Det er første gang jeg har gått gjennom en av disse lavkarbo bøkene og ble forbauset over hvor detaljert og beskrivende boken er. Den går gjennom de fleste aspekter ved lavkarbokosthold og har mye detaljert og lærerikt stoff om både kosthold og kroppen.
Men dette gjør og at boken er litt tung å lese, samt at layouten er kjedelig. Det hadde gjort seg med en del bilder og større format, slik at en får lyst til å prøve dette.
Men samtidig finnes det mange oversikter, dagsplaner og oppskrifter i boken. Dette er litt amerikansk rettet, men det er vel naturlig, siden boken er amerikansk.
Boken er detaljert i sine forklaringer og det er mye å hente her. Det er beskrivelser av de forskjellige faser ved dietten + all relevant info. Mange små tips innimellom, selv om det blir litt vel mye info på en litt rotete måte.
Er ikke så lett å se hvor en skal begynne. Men alt i alt en detaljert og grei bok, som man får mye nytte av om en skal bruke denne dietten, og har tid til å sette seg ned og studere dette.
Boken kan gjerne kombineres med en oppskriftsbok.

Om Robert Atkins

Robert Atkins praktiserte som lege i New York, og var den fremste motrøsten mot det mislykkede «lavfett-paradigmet» som har skapt en fedmebølge helt ute av kontroll.
Atkins-dietten er en kostholdsfilosofi der hovedprinsippet er å erstatte karbohydrater i kosten (stivelse, sukker, m.fl.) med sunt og naturlig fett, i størst mulig grad. Dietten skapte voldsom debatt i USA på 70- og 80-tallet, og skapte en motvekt til oppfatningen om at lavfett- og vegetarkost var det eneste som var sunt og helsefremmende. I dag er Atkins' teorier godt underbygget av forskning - denne boken referer til over 100 uavhengige studier.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2121
Info.Salater.
Pølser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.