Ny praktbok for alle vinelskere


Oppdatertdato: 2009-12-07 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


En absolutt "må ha" bok for alle oss vinelskere har dumpet ned på pulten min. Og denne boken passer som hånd i hanske for oss som driver med vinsmaking på si. Geir Salvesen nye bok over polets 500 beste vinkjøp for 2010 er virkelig ett kupp.
I denne boken er det ikke bare informajon om vinene, men og mye fakta om vin, vin til mat, de forskjellige landene osv. Og Geir Salvesen har fokusert på de mer rimelige og vanlige viner som er overkommelige for folk flest.

I boken gjennomgås vinene land for land, og det er informasjon om vinen, lagring, tilpassing til mat, terningkast, pris og Geir sine egne kommentarer. Det er og beskrivelser av de forskjellige vintypene, distriktene og landene. Pappviner er og gjennomgått.
I tillegg fins det mange artikler om forskjellige vintema innimellom.

Fra forlaget

Geir Salvesen gir deg alt du trenger for å sikre deg gode vinopplevelser. Du får tips om de aller beste vinene på Polet, hvilke viner som er både rimelige og gode, og hvilke viner som passer til maten du skal lage. Vi blir også presentert for vinmarker og produsenter som forfatteren treffer på sine verdensomspennende reiser. Geir Salvesen forteller mye om nye, hippe vinvalg og nye vinstiler blant vin-avantgardistene. Flere litt sære, men meget gode viner, står ubemerket i hyllene uten at vi vet om dem. Her får du et innblikk i hvilke det er verdt å merke seg. Årets utgave gir deg også informasjon om hvor lenge hver enkelt vin kan lagres. Kapitlene om rosévin, som har fått en ny popularitet, og om pappvin er også sterkt utvidet.

Om Geir Salvesen

Geir Salvesen er politisk journalist og vinspaltist i Aftenposten. Han er forfatter av mat- og vinbøker, og reiser jorden rundt på jakt etter de beste dråpene. Han er kjent for oss som leser Aftenposten daglig, hvor han hver uke har sin egen vinspalte.

Fakta

Tittel: Polets 500 beste 2010
Utgitt: 2009
Forlag: Schibsted
Innb: Innbundet
Språk: Bokmål
Sider: 346
ISBN: 9788251627085
Utgave: 1.utg.
Pris: Kr 299.-Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1775Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.