Ny serie økologiske speltbrød lansert


Oppdatertdato: 2007-07-02 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er lansert en serie økologiske speltbrød fra Dinkelbakeriet under navnet Friste Originalt Speltbrød. Friste Originalt Speltbrød er et brød med mange gode egenskaper, og blir gjerne betegnet som et ”multibrød”. Brødene er fri for moderne hvete, hvetestivelse, melk, sukker og to varianter er uten gjær, i tillegg er de økologiske og 100% grove.

Vi har i perioden etter lanseringen fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde forbrukere. Spesielt personer med ulike helseplager som bl.a. diabetes, candida, generelle tarmproblemer og ME pasienter har opplevd at deres hverdag er blitt en annen etter at de forsøkte Friste Originalt Speltbrød. I tillegg får vi tilbakemeldinger fra personer som er opptatt av en generelt sunnere hverdag. En bedring ved økt velvære, mer energi, mindre stivhet i kroppen og vektreduksjon er noe som går igjen i alle tilbakemeldingene.

Friste Originale Speltbrød er sunne brød som er med å skaffe en balanse i kroppen, noe som gir energi uansett målgruppe!

Mer info om brødene

Grovt mel

Alle brødene i serien har en grovhetsprosent på 100, og inneholder store mengder sunne frø og kjerner. De er laget av hele korn og tilsatt sunne frø og kjerner som tilfører viktige byggesteiner for vedlikehold av kroppens celler. Et høyt fiberinnhold sørger for en fornøyd mage! I tillegg til de fiberrike kornsortene rug og havre, er det brukt spelt som inneholder 8-9 % kostfiber. Spelt er et godt og næringsrikt alternativ til vanlig hvete som til sammenligning har mindre enn 2% kostfiber.

Spelt og hveteallergi

Speltkornets gode bake egenskaper tillater bakst av luftige grove brød uten tilsetning av hvete eller ekstra gluten. Tilsetning av gluten for å oppnå luftigere brød har vært et belyst tema i media, og ernæringseksperter frykter økt intoleranse og flere tilfeller av cøliaki som en følge av den økte glutenbelastningen i vårt moderne kosthold. Ingen av brødene i Friste serien er tilsatt moderne hvete eller ekstra gluten. Man skal imidlertid være oppmerksom på at spelt naturlig innholder gluten og ikke kan anbefales personer med cøliaki.

Det er mulig å ha allergi eller intoleranse mot hvete uten at diagnosen er cøliaki. Symptomer på hveteallergi / -intoleranse kan være hodepine, eksem, forverring av astma, fordøyelsesproblemer og slapphet. Erfaringsmessig er det mange personer med hveteintoleranse som har god erfaring med bruk av spelt. Man skal imidlertid være oppmerksom på at det finnes mange ulike speltsorter på markedet hvorav noen er krysset med moderne hvete.
Speltsorten som brukes i Dinkelbakeriet’s brød heter Oberkulmer Rotkorn og er en av få speltsorter på markedet i dag som ikke er hvetekrysset. Oberkulmer Rotkorn er et rent og mildt urkorn som ofte tåles av personer med hveteintoleranse.

Fri for melk og sukker!

Friste Originalt Speltbrød er 100% fri for melk og sukker. Karbohydratene i våre brød er av den gode sorten, som sørger for en jevn og god tilførsel av energi.
Dette gjør Friste Originalt Speltbrød til et godt brød- alternativ for personer med diabetes og ulike former for matintoleranse. En del personer med intoleranse mot hvete har dessuten god erfaring med bruk av spelt.

Det tilsettes heller ikke fett, stivelse eller sukker i produksjonen av Dinkelbakeriet’s brød. Karbohydratene i brødene er av den gode sorten som sørger for en jevn tilførsel av energi og bidrar til å holde blodsukkeret stabilt over tid.
Friste Originalt Speltbrød er laget på surdeig og inneholder svært lite gjær. To av variantene (Femkornbrød og Gresskarbrød) er helt fri for gjær og kan spesielt anbefales personer med Candida. Vi har valgt surdeig som hevemiddel i våre brød fordi surdeigen inneholder melkesyrebakterier som hjelper fordøyelsen i balanse.
Av hensyn til helse og miljø bruker Dinkelbakeriet kun økologiske råvarer i sin produksjon.
Friste Originalt Speltbrød er et godt brødalternativ for personer med diabetes og ulike former for matintoleranse, men anbefales alle som ønsker en sunn livsstil og økt energi!
Friste Originalt Speltbrød finnes i fire smakfulle varianter: Sunnhetsbrød, Solsikkebrød, Femkornbrød og Gresskarbrød.

Brødene selges hos de fleste:
  • Rema 1000
  • Meny
  • Ultra
  • Safari
  • Drageset Spar
  • Spar
  • Rimi
  • Ica Super
  • Ica Maxi
Brødene er ferdigstekt og sendes landet rundt i frossen tilstand.
De finnes oftest tilgjengelig i fryseavdelingen sammen med rundstykker og glutenfrie produkter

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1131
Norsk mat.Kjøttdeig.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.