Ny vin etter Berens smak!


Oppdatertdato: 2011-01-05 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Ti år etter han lanserte sin første vin kommer Christer Berens nå med en ny vinserie. Målet denne gangen er å tilby moderne områdetypiske kvalitetsviner, til en fornuftig penge.
Høsten 2010 ble Mi Vino Origo lansert, en moderne fruktig vin fra Cariñena, med karakteristisk spansk preg og slagkraftig design. Fra januar 2011 er også søster-vinen, Mio Vino Alto, tilgjengelig på Vinmonopolet. En typisk norditaliener; allsidig, men likevel elegant og seriøs.

Ekte norditaliener

Mio Vino Alto er utviklet i et samarbeid mellom Christer Berens og vinmaker Pier Giuseppe Grimaldi. Med tradisjonelle druesorter som Sangiovese, Barbera og Montepulciano fra vingårder i Piemonte og Emilia-Romagna har de blandet frem en karakteristisk nord-italiensk smak med elegant fruktig preg og elementer av kirsebær og solbær. Mio Vino Alto er velbalansert, elegant og frisk, med modne tanniner og uten forstyrrende eikepreg eller sødme. Dette gjør den velegnet til en variert meny, fra pasta til tradisjonelle kjøttretter.

Stolt tradisjon med folkelig preg

De siste 15-20 årene har italiensk vin gjennomgått en kvalitetsrevolusjon, med det resultat at mange produkter nå er å finne i den absolutte verdenstoppen. Dette er ikke minst aktuelt for området Piemonte.
Som sin søster, er Mio Vino Alto imidlertid fortsatt en uhøytidelig vin. Den er ærlig og ukomplisert. ”Drikk den gjerne fra kjøkkenglass til et stykke god pizza”, sier Berens.
”Det trenger ikke koste all verdens å unne seg litt hverdagsluksus. Denne vinen skal nytes, ikke analyseres!”

Fakta:

Mio Vino Italiano Alto 2009
Varenummer: 9033001
Alkoholinnhold: 13 %
Pris på Vinmonopolet: kr 98,-
Vurdering: Intens rubinrød farge. Krydret aroma med smak av moden rød frukt.
Myk, rund og balansert struktur. Velegnet til kjøttretter av okse, vilt og lam og som kosevin.

Og så nevner jeg Mi Vino Origo.

Mi Vino Español Origo 2009
Varenummer: 5261501
Alkoholinnhold: 13 %
Pris på Vinmonopolet: kr 93,-
Vurdering: Dyp rød farge. Fruktig aroma med fremtredende elementer av kirsebær og solbær. Frisk, godt krydderpreg og fin balanse. Passer til retter av storfe, lam og småvilt.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2074Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.