Nybakt til jul


Oppdatertdato: 2006-11-08 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nå som jula nærmer seg er det på tide å starte bakingen. Jeg har i den anledningen sett nærmere på boken Nybakt til jul av Marit Røttingsnes Westlie og Øystein Westlie.

Nybakt til jul er en rendyrket kose- og kokebok som handler om det spiselige godiset vi kan lage til jul. Du finner oppskriften på engelsk julekake, eggpunsj og hjemmelagd fox. Du finner panettone, nøtteblanding og vanlijeis med cookies. Det er berlinerkranser, kokosmakroner, tyske julebrød og varm sjokolade med krem, ja, dette er 144 sider med renspikka juleglede for den som ser frem til julen, men ikke nødvendigvis liker eller trenger å ha alle tradisjonene helt spikret.
Her finner du også gode oppskrifter på kakemann og fyrstekake, kokosmakroner, marsipan, kjeks og julekake. kort sagt alle de kakene som bidrar til å gjøre førjulsperioden til en smakfull tid med kos og kaker. Også ett par utenlandske kaker blir beskrevet med gode oppskrifter.
Og det er ikke bare kaker som beskrives her. Man finner rømmegrøt, gløgg, grøt, desserter og flere konfekttyper.

Til hver oppskrift hører det med en tekst fra forfatteren selv. Marits egne erfaringer og forklaringer gjør at det går opp et lys for folk som tidligere ikke har mestret for eksempel baking. Og fotografiene i denne boken gir deg lyst til å åpne munnen og dukke inn i bildene …

Utdrag fra forordet
”Min gammeldagshet stikker ikke dypere enn at jeg med stolthet serverer noen nye kakeslag hvert år. Jeg håper du liker blandingen av moderne og tradisjonsrikt som du finner i denne boka, og at du får ny inspirasjon til dine egne juletradisjoner.” Hilsen Marit

Marit Røttingsnes Westlie
Nybakt til jul
Fotograf: Øystein Westlie
Bokmål / innbundet / 2006
299 kr / 144 sider
Cappelen

Om forfatteren

Hentet fra Cappelens sine nettsider

Marit Røttingsnes Westlie (1970)
Utdannet markedsfører fra Norges Markedshøyskole. Jobbet med salg og markedsføring i flere aviser før matinteressen tok overhånd. Har nå faste matspalter i Rakkestad Bygdeblad, Jærbladet og Agenda 3:16.

Marit om seg selv: "Jeg har ingen formell matutdannelse, men satt benket og så på Ingrid Espelid Hovig fra jeg var ganske lita. Jeg er levende opptatt av mat og matvaner. "

Marit jobber sammen med sin mann - Øystein Westlie (1966). Han jobber frilans som fotograf og har musikkstudio, lager dokumentarfilm og musikkvideoer. Øystein er rektor og lærer ved den kommunale kulturskolen i Rakkestad. Han har høyskoleutdanning, lærerskolen og musikkutdannelse fra USA.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:958
Julekaker.Norsk mat.
Småkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.