Nye typer påleggssild slår an


Oppdatertdato: 2004-02-06 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk


Nordmenn spiser fortsatt mye påleggssild til jul, og de nye sildeproduktene på glass øker. 2003 var et godt år for påleggssilda og totalt spiste vi nesten 5000 tonn påleggssild. Det viser ferske tall fra GfK og Eksportutvalget for fisk.

Det tilsvarer drøye ett kilo sild per person og naturlig nok ble mesteparten av silda kjøpt inn og spist i desember. Da ble det totalt kjøpt inn 500 tonn sursild og 400 tonn annen bearbeidet sild på glass i Norge. – At vi fortsatt spiser mye påleggsild i Norge er ingen stor overraskelse, sier markedsanalytiker Kristin Lien i Eksportutvalget for fisk (EFF).

Hun legger til at det de siste årene har vært en økning i konsumet av produkter som rømmesild, tomatsild og sennepssild. Økningen i salget av disse produktene ser ut til å gå på bekostning av sursilda, for desembersalget av sursild har ikke vært så lavt på flere år. -Likevel er det sursild det selges mest av her til lands, sier Kristin Lien.

Tall fra Eksportutvalget for fisk viser også at det spises mest påleggssild i hjem der husmor er over 60 år. – Disse tallene stemmer godt overens med at det spises mest påleggsild i de små husholdningene, sier Kristin Lien. Minst påleggsild ble det spist i hjem der husmor var mellom 16 og 29 år. Tallenes klare tale viser også at det i hjem der husmor var mellom 40 og 49 år ble spist gjennomsnittlig drøyt ett halvt kilo påleggssild i fjor, mens det ble konsumert i underkant av to kilo der husmor var mellom 50 og 59 år gammel.

Tallene fra EFF viser at påleggsild er mest populær i storbyene, der hver person gjennomsnittlig spiste 1,2 kilo påleggsild i fjor. I bygder med spredt bosetning var tallene litt i overkant av ett kilo, men de siste fire årene er forskjellene mellom by og land blitt mindre.

Kontaktperson: Kristin Lien, markedsanalytiker Eksportutvalget for fisk, Tlf. 77 60 33 15.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:140
Info.Supper.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.