Nyskapende norsk gourmetfisk


Oppdatertdato: 2011-02-07 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Prm.no


SeaSilk har inngått avtale med Norgesgruppen om salg av det nye norske produktet Fløyelsfisk. Produktet blir også solgt hos gourmetbutikker som Centra på Høvik, og Jacobs på Holtet.
Fløyelsfisk kan lages av alle typer fisk og sild, rød fisk, hvit fisk, fet fisk og mager fisk. SeaSilks Fløyelsfisk produseres av laks og ørretfileter av ypperste eksportkvalitet, og daglig leder Oddvar Kolltveit har stor tro på produktet.

- I siste nummer av magasinet Mat & Helse ble Fløyelsfisk omtalt som ”fremtidens gourmetmat”, og det er som om jeg skulle sagt det selv. Fløyelsfisk leveres ferdig og klar til servering, med en fyldig smak og en tekstur som nærmest smelter på tungen. Som fløyel altså, sier Kolltveit.
Produktet har nå begynt å spre seg her til lands, men ambisjonene strekker seg utover landegrensene.

- Dette er et nytt, norsk produkt som lar de tilby kundene noe annerledes. Vi tror at kjøkkensjefer og gourmetbutikker landet over vil ta imot Fløyelsfisk med åpne armer, og etter hvert er målet å nå ut i verden med produktet. Vi har sendt smaksprøver sørover i Europa og til Asia, og har fått gode tilbakemeldinger, forteller Kolltveit.

Naturlig prosess

Produktet Fløyelsfisk gjennomgår en fermenteringsprosess kalt BIOTRICA-metoden: En naturlig biologisk produksjonsprosess for trygg mat, uten varmebehandling eller bruk av kunstige tilsetninger. BIOTRICA-metoden bevarer også fiskens naturlige farge og smak.
Metoden består av tre trinn:
1. Fisken tilføres en spesialblanding av nøye tilpassede sukkerstoffer.
2. Fisken blir renset gjennom avrenning.
3. Naturlige og gode (probiotiske) melkesyrebakterier utvikles i stort antall, noe som gir trygg mat med god smak og konsistens uten varmebehandling.

Fisken deles inn i en smaksskala på 3 helt ulike smaksstyrker etter antall uker:
1. Mild 1-2 uker
2. Rund 3-4 uker
3. Optimal 5-6 uker

Fisken er fri for karbohydrater/sukkerstoffer etter 4 uker.

Revolusjonerende

Det er familiebedriften Fjell & Fjord Mat AS, som holder til i Valdres, som har utviklet fløyelsfisk. Eierne og bedriften har forsket på og utviklet produktet de siste 10-12 årene, og det er også investert om lag 10 millioner kroner i utvikling og utstyr for å sette prosjektet ut i livet. SeaSilk AS har salgsrettighetene på Fløyelsfisk.

Biotricametodikken er nå patentert over store deler av verden og innebærer en revolusjon når det gjelder fremstilling av ren og sunn mat.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2087



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.