Er du blant dem som har store planer for 2008? Trene mer, spise mindre, spise sunnere etc. etc? Skippertak og lynkurer gir sjelden ønsket effekt på lang sikt. Sett deg realistiske og gjennomførbare mål og start i dag!
Det er de små ting i hverdagen som kan være avgjørende. Litt magrere mat til hverdags og minimum en halv times gåtur hver dag, så er du godt i gang.
Gode middagstips:
Laksefilet med baconostsaus
4 porsjoner
700 g laksefilet
1 ts sitronpepper
1 ts salt
1 ts rapsolje
Saus:
½ stk. løk
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl fiskebuljong (utblandet)
2 dl skummet melk
100 g baconost (8% fett)
4 ss bladpersille finhakket
½ ts salt
Sett stekeovnen på 180 °C. Del laksefileten i porsjonsstykker. Smør en ildfast form og legg fisken i formen. Krydre med sitronpepper og salt.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket løk. Sviss løken under omrøring til den blir blank og gylden. Tilsett melet og rør om. Spe med varm fiskebuljong under omrøring. La det småkoke under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett osten og halvparten av persillen og rør om. Smak til med salt og nykvernet pepper og hell sausen over fisken. Stek fisken midt i ovnen i 15 minutter. Dryss resten av persillen over fisken før servering. Serveres med kokte poteter og grønnsaker.
Kyllingwok med guacamole
Sprøtt og godt
4 porsjoner
2 ss smør
2 stk. gulrot
½ stk. blomkål
1 stk. brokkoli
6 stk. frisk sjampinjong
2 stk. kyllingfilet
100 g purre
12 stk. sukkererter
1 hg alfalfaspirer
½ ts salt
½ ts pepper
Guacamole
1 stk. avocado
1 stk. lime saft av denne
1 beger kesam (1 beger = 3 dl)
5 g hvitløk
Del avokadoen i 2 og ta ut steinen. Press ut saften fra limen og hell den over avokadoen for at den ikke skal bli brun. Rør i kesam og hvitløk. Du kan med fordel bruke stavmikser.
Ha smør i panne, skjær gulrøtter i skiver, blomkål i buketter. Stek gulrøtter og blomkål sammen først, disse trenger lengst steketid. Skjær brokkoli i buketter, sjampinjong i båter, kyllingfilet i biter, purre i skiver og stek dette videre sammen. Tilsett sukkererter til slutt, og pynt med alfalfaspirer. Server med guacamole.
Risotto med reker
4 porsjoner
1 ss smør
1 båt hvitløk
3 stk. soltørkede tomater
3 dl arborioris (risottoris)
4 dl fiskebuljong (utblandet)
½ stk. purre
½ ts salt
3 ss parmesan revet
400 g reker
Saus
2 dl cottage cheese
2 dl kefir
½ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts karri
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
3 ss tørket dill
Fres hvitløk og tomater i smøret i 2-3 minutter. tilsett risen og rør om så alle riskornene blir blanke av fettet. Hell på kokende vann med buljongterning og kok risen under lokk til risen er mør, 13-15 minutter. tilsett purre eller vårløk, smak risen til med salt, og rør inn parmesan og reker.
Rør sammen sausen og server den ved siden av eller over risottoen.
Tacotallerken
4 porsjoner
8 stk. tacoskjell
400 g karbonadedeig
200 g brune bønner
1 pose tacokrydder
2 stk. tomat
80 g lettere norvegia revet
Tacosaus
1 dl tacosaus
2 dl yoghurt naturell
Purresaus
80 g purre
2 dl kesam
Brun karbonadedeigen, tilsett bønner og bland i tacopulver. Legg på tacoskjell/nachoships tomat og ost. Server med tacosaus, purresaus og litt blandet salat.
Tacosaus
Bland sammen
Purresaus
Kok opp purre med litt vann, kjør i mixer og bland i kesam. Smak til med salt og pepper.
Ørret i basilikumsaus
4 porsjoner
8 stk. potet
600 g ørret
½ ss olje
4 stk. hjertesalat
16 stk. cherrytomat
Basilikumsaus
3 stk. sjalottløk
2 ss smør
1 ½ dl hvitvin eller eplejuice
3 dl fiskebuljong (utblandet)
2 dl helmelk
½ ts pepper
½ ts salt
3 ss maizenna
1 potte frisk basilikum
Kok poteter. Surr finhakket sjalottløk i smør til den blir myk. Tilsett vin og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn strømaizena og la det småkoke i 5 min. Ha i finhakket basilikum..Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.
Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerkener med ørretfileten på toppen. Server med tomater, poteter og basilikumsaus.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1250