Nytt besøk på Big Horn Kristiansand


Oppdatertdato: 2008-01-29 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Etter en bomtur til en annen restaurant en stille mandagskveld ble det til ett nytt besøk på Big Horn. Og dette besøket fulgte ikke opp det gode inntrykket vi fikk sist gang.
Kanskje vi selv er blitt mer kresne og sofistikerte, men både service og mat var bedre en hektisk lørdagskveld enn en stille mandagskveld.

Big Horn er en kjede av biff restauranter som har steder over hele Norge. Vi besøkte restauranten i Kristiansand en hektisk Lørdagskveld samt en stille mandagskveld ett år senere.
Lørdagsbesøk
Selv om det var fullt av gjester fikk vi rask og vellaget mat. Og selv om servicen ikke helt sto i stil, var vi godt fornøyd i en full restaurant med mange krevende gjester!
Mandagsbesøk
Denne kvelden var det nesten ingen gjester, servitør som nesten ikke sa noe og gjennomsnittlig mat.

Miljø og omgivelser

Restauranten ligger i en gammel ærverdig bygning,(Rederiet), som er rett over gaten for Hotell Caledonien. Her er og en bar i tilknytning og nattklubb.
Det er gode stoler, passelig belysning, noe hektisk inne og god stemning blant gjestene.
Lørdagsbesøk
Selv om vi kom uanmeldt midt i den verste tiden på Lørdagskvelden, var det en liten plass til oss. Men det anbefales vel å bestille bord om en er flere enn 2 stk. Man sitter og litt tett, og derfor er det sikkert ikke alltid så hyggelig å komme ved siden av en halvfull guttegjeng om en skal på en romantisk middag. Nå er ikke vi på det og terskelen er noe høyere. Men det er ikke den mest intime restauranten på en lørdagskveld.
Mandagsbesøk
Med 3 opptatte bord i hele restauranten ble det en stille opplevelse. En servitør som gikk rundt og puslet med sitt og servicen var helt standard, men ikke mer en det. Og smil som satt langt inne.

Menyen

Dette er en biffrestaurant, hvor kjøtt er i fokus med alt tenkelig tilbehør. Men 2 fiskeretter sniker seg inn også. Menyene er stort sett like over hele landet og man har mye biff å velge mellom.
Biffene selges i 4 forskjellige typer og hver kan fåes i 4 størrelser. Det fins Entrecôte, Westeren Beef Steak, Mexican Pepper Steak og vanlig Indrefilet som Ketchup bestillte. (Mandag prøvde vi Mexican Pepper Steak og vanlig indrefilet)
Kjøttet fås i 150g, 200g, 300g og 400g. Og prisene er fra 174.- til 476.- alt etter størrelse og type. Alle serveres med valgfri poteter og ulike typer smør. Ellers bernaise, tomat og maiskorn.

I tillegg er det 6-8 forretter fra 50.- til 112.-.
Sideretter til kr 31.- som bestilles ved siden av biffen.
Salat kan og bestilles.
Desserter er fra 59.- til 89.-. 10-11 typer men mye iskrem.
Barnemeny fins, samt ett utvalg av viner og drikke. Big Horn i Kristiansand har alle rettigheter og ett bra utvalg på barkartet. 0,4 med pils kostet kr 56.-. Det er og flere typer hetvin, likører og diverse cocktails.

Kjøkken

Lørdagsbesøk
Siden vi ankom midt i den hektiske tiden rundt 7-8 om kvelden, ble vi overrasket over kvaliteten på maten. Selv om det kokte på kjøkkenet(som vi hadde god utsikt til), var maten av god kvalitet, varm og veltillaget.

Ketchup bestilte indrefilet(150g) med hvitløk gratinerte poteter og Sennep bestilte grillspyd med pannestekte poteter. Maten kom på bordet i løpet av 15-20 minutter og smakte fortreffelig. Biffen var stekt som den ble bestilt og tilbehøret smakte. Maisen er nok hermetisk, men det er greit nok.
Vi spiste ingen forrett eller dessert, men ble mette av maten for det. Vi hadde og gleden av å se rett ut på kjøkkenet, og de 2 kokkene jobbet raskt og professionelt.

Mandagsbesøk
Denne gangen var ikke maten så god lenger. Vi bestilte hver sin 200 grams biff, Indrefilet og Mexican Pepper Steak med gratinerte poteter og kryddersmør. Og det var det. Kjøttet er som det skal være men det andre er ikke av toppklasse lenger. Slapp smak, lite krydring og lite smak i poteter samt de hermetiske maisene. Hele retten hadde liksom tapt seg i forhold til forrige gang, av en eller annen grunn.
Og sist men ikke minst ble vi ikke stappmette lenger

Service

Lørdagsbesøk
Nå var det veldig hektisk når vi besøkte restauranten og det var nok i overkant av arbeid for servitørene. men vi ble hyggelig ønsket velkommen og vist til ledig bord. De var raskt ute med drikkebestilling og menyen. servitørene er unge og raske til bens, som passet inn i de hektiske timene denne kvelden.
Oppfølgingen ved bordet kunne ha vært bedre og litt kluss i regning ble det.
Mandagsbesøk
Denne dagen var det helt stille i lokalet og lite å gjøre for servitøren. Men noen bedre oppfølging ble det ikke. Det er tydeligvis at gjesten får sin avmålt tid og ingen impulsive kommentarer.
Mat er raskt på bordet og det er forsåvidt korrekt oppførsel. Jeg tror nok stemningen blant servitører og gjester er bedre på en hektisk kveld.

Litt spesiellt er det at en selv må skrive på ett kort en får utdelt hva en ønsker. Og her er det viktig å skrive rett, for om en glemmer poteter, så får en det ikke som vårt nabobord gjorde. Men etter forespørsel var de raske med å finne noen. Dette er kanskje en enklere måte å gjøre det for servitørene og en overlater til gjesten å skrive hva en skal ha, men, men kanskje ikke det mest service vennlige. Men det går jo selvfølgelig an å spørre servitøren om hjelp til dette.

Priser

Lørdagsbesøk
Prisene er greie og både forretter og desserter er rimelige. kanskje de største biffene fort blir noe dyre, men ellers er det midt på treet. Man betaler for det man får og prisen er i stil med kvaliteten.
Vi betalte 505.- for drikke(øl og vann), 2 hovedretter og 2 kaffe.
Mandagsbesøk
Fortsatt priser man kan tåle, men jeg syns faktisk at det blir noe dyrt for de store biffene og når standarden ikke er den helt store lenger, så....
Vi betalte 544.- for 2 biffer som ovenevnt, vann og 1 kaffe.

Konklusjon

Lørdagsbesøk
Vi var overraskende godt fornøyd med besøket og kommer gjerne igjen. Dette er en plass hvor den vanlige mann og kvinne vil kjenne seg igjen på maten. Ikke for mye dill, men rett og slett gode biffer i alle varianter.
Mandagsbesøk
Vi er ikke så veldig begeistret lenger og vil nok drøye før vi besøker disse igjen. Du får nok en grei biff men ikke så mye mer. Og ett par ting er ikke helt bra: Bla skjeer til kaffen som tydeligvis er brukt av andre og ikke vasket!!, slapt tilbehør, bordet vi fikk var fettete, lite entusiastisk servitør og etter min mening noe dyrt for de største biffene.

Karakterer:

Mandagsbesøk i parentes

Kjøkken/mat 9 (7)
Drikke 7 (7)
Meny 9 (9)
Miljø/omgivelser 7 (6)
Service 7 (5)
Pris 8 (7)
Totalt 47 (41) av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:894
Grillmat.Vafler.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.