Nytt lokk fra Nora løser hverdagsproblem


Oppdatertdato: 2011-10-03 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Stabburet


Hele to tredjedeler av norske kvinner innrømmer at de bruker hjelpemidler i hverdagen, og trenger derfor stadig mindre bistand fra mannen. Også blant mennene merker man en stadig økning i bruk av hjelpemidler - for å åpne syltetøylokk.
Skylling i varmtvann under springen, gummihansker eller en omgang med en skarp kniv – triksene er mange og frustrasjonen er stor når den norske befolkningen vil ha syltetøy på brødskiva. De fleste har erfaring med syltetøylokk som simpelthen bare ikke vil la seg åpne, og må ofte ty til oppfinnsomme hjelpemidler eller en sterk mann for å komme til godsakene. De senere årene har det også kommet en rekke hjelpemidler på markedet som er spesiallaget til formålet.
Stabburet kommer nå med et helt ny type lokk i Noras Hjemmelaget-serien som er dobbelt så lett å åpne. Det betyr at flere kvinner – og menn – nå kan klare seg på egenhånd.

- Vi er stolte over å være blant de første i verden som nå tilbyr forbruker et lokk som er mye enklere å åpne. Det vil gi både ung og gammel en enklere hverdag på kjøkkenet. Smaken er fremdeles den samme gode, og så nærme hjemmelaget syltetøy du kan komme, forteller Jens Erik Dobloug, fabrikksjef på Stabburets fabrikk i Brumunddal.
Og det er tydelig at nordmenn setter pris på den gode smaken, ettersom vi er den nasjonen i verden som spiser mest syltetøy. Årlig nyter vi nemlig hele 3, 5 kilo syltetøy per person. Det utgjør 17 500 tonn syltetøy – nesten 50 tonn hver dag.

Om Nora syltetøy

Noras Hjemmelaget finnes i dag i hele 15 varianter, hvor av Jordbær, Jordbær/Markjordbær og Bringebær er de mest populære. Nora har flere forskjellig syltetøykonsepter som er tilpasset ulike forbrukerbehov og spisesituasjoner. I tillegg til Noras Hjemmelagede, inngår også Noras Originale, Nora Naturlig Lett, Nora Flaskesyltetøy, Nora Uten Tilsatt Sukker og Noras Rørte i porteføljen. Nora syltetøy produseres på Stabburets fabrikk i Brumunddal der vi har laget syltetøy siden slutten av 1930-tallet.

Visste du at:

•30 % av Norges befolkning og hele 49 % av kvinnene sliter med å åpne syltetøylokk.
• Hele 66 % av alle kvinner innrømmer at de bruker hjelpemidler for å åpne lokk.
• Over halvparten av alle over 50 år opplever vanligvis at det kan være vanskelig å åpne et glass med syltetøy.
• Årlig spiser vi i snitt 3,5 kg syltetøy per person her til lands. Sverige havner på andreplass med 2,9 kg (Kilde: Nielsen 2004).
• Ser man bare på syltetøyglass, åpnes det årlig rundt 20 millioner syltetøyglass. Det tilsvarer 55.000 glass hver dag.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2251


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.