Nytt opplysningskontor for meieriprodukter


Oppdatertdato: 2004-04-28 Tema: Melkemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: melk.no


I løpet av de siste 15 årene har hver nordmann redusert sitt melkeforbruk med nesten 55 liter melk per år. Nå har TINE og Q-meieriene gått sammen om å etablere et opplysningskontor. Målet er å stoppe nedgangen i melkedrikkingen og øke inntaket av meieriprodukter blant nordmenn.
Som et av de aller siste land i Europa oppretter Norge nå et opplysningskontor for meieriprodukter. Fra før finnes det i Norge opplysningskontorer for kjøtt, frukt og grønnsaker og egg og hvitt kjøtt.
Landbruksminister Lars Sponheim foretok den offisielle åpningen torsdag den 22. april.
- Vi ser at grundig, faglig informasjon bidrar til at befolkningen lettere får riktig mengde av meieriprodukter i kostholdet. Det har dannet mange myter om melk som må avlives, og vår oppgave blir primært å øke kunnskapen om kosthold generelt og melk og meieriprodukter spesielt. Vi ønsker også å inspirere til mer matglede ved bruk av disse produktene i kostholdet, sier daglig leder i Opplysningskontoret for Meieriprodukter Ida Berg Hauge.

På nettsidene www.melk.no finner du informasjon om kosthold og ernæring, oppskrifter og meierileksikon. Via testen ”Drikker du nok melk?” får du vite om du får i deg nok kalsium.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:223
Grillmat.Dressinger.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.