Obligatorisk tilbehør til måltidet


Oppdatertdato: 2009-09-19 Tema: Lam Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Jordan Kilder: Jordan


Lammesesongen er i gang, og lammestek og fårikål står på middagsbord landet over. Alle som er glad i lam vet også hvordan de lange kjøttfibrene har en tendens til å sette seg fast mellom tennene og skape irritasjon. Nå lanserer Jordan ny tannstikkerdispenser for å løse problemet.
Et godt måltid er ikke komplett uten at alle detaljer er på plass. Tannstikkere bør alltid stå på bordet, og særlig når man serverer retter som inneholder kjøtt av får, svin eller okse. Tannstikkerne bør være uten smak, slik at man ikke ødelegger smaksopplevelsen fra måltidet.

Kan gi dårlig ånde

Særlig personer over 30 har god nytte av tannstikkere. Når man passerer 30, vil tannkjøttet som oftest begynne å trekke seg litt tilbake, noe som fører til større mellomrom mellom tennene, og større sjanse for at matrester blir liggende. Matrester mellom tennene er ikke bare irriterende, det kan også forårsake tannkjøttsykdommer og dårlig ånde, sier tannpleier Renate Derås i Jordan.

Bordvennlig design

For at folk skal kunne ha tannstikkere stående på spisebordet ved alle anledninger, kommer Jordan nå med en designvennlige tannstikkdispensere i mange ulike farger.
–Vi har laget en dispenser med fokus på design for å motivere folk til å la den stå på spisebordet der den hører hjemme. Det nye designet er moderne og diskré, og ser bra ut på ethvert bord, sier markedsdirektør i Jordan, Cecilie Rogde.

Riktig bruk av tannstikker

–Når man benytter en tannstikker skal man før bruk fukte tannstikkeren i 30-60 sekunder i munnen. Da blir den smidig og fin, og man unngår at den brekker under bruk. Tannstikkeren bør være trekantformet hvor de to like sidene ligger mot tannflatene. Den flate bunnsiden skal ligge mot tannkjøttet. Før tannstikken inn i mellomrommet til det butter imot, trekk ut og repeter, forklarer tannpleier Derås.

Tannstikkere kommer gjerne i to varianter: en smaksnøytral til mat og en smakstilsatt for tannhygiene. De nye dispenserne kommer med smaksnøytrale tannstikkere. Det viktigste med tannstikkere er å fjerne uønskede matrester. For en mer grundig rengjøring mellom tennene, anbefales jevnlig bruk av tanntråd.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1695
Norsk mat.Rask mat.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.