Økologisk frokost for alle


Oppdatertdato: 2009-10-04 Tema: Frokost Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Nortura


Oslo (NW): Nå er det mulig for de fleste å spise heløkologisk frokost. Nye påleggstyper er på plass i butikker over hele landet.
– Fra i høst er økologisk leverpostei og hamburgerrygg å finne i supermarkeder og store dagligvareforretninger i alle deler av Norge, sier merkevaresjef Kjersti Sørby i Norgården.
Også økologisk bacon og spekeskinke er på plass i butikkhyllene.

– Årsaken til det store produktslippet er at vi endelig har fått stabile og tilstrekkelig store leveranser av norsk økologisk gris. Det har skapt helt nye muligheter, sier Kjersti Sørby.
Fra før av har Økologiske Norgården egg, roastbiff og fårepølse i frokostutvalget.

– Det bør være mulig for folk flest å stelle i stand et heløkologisk frokostbord uansett hvor de bor i landet. De nye påleggsvariantene er et viktig bidrag til dette, sier Kjersti Sørby.

Enklere hverdag

Også fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk, Oikos, er godt fornøyd med at flere økovarer blir lettere tilgjengelige.

– Hittil har utvalget av kjøttpålegg og kjøttprodukter vært for lite og antall utsalgssteder for få. Bevisste forbrukere har hatt problemer med å finne varene de er ute etter. Dette endrer seg når vi nå får tilgang til mer av det vanligste kjøttpålegget i økologisk utgave, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos.
Han regner med at økologisk kjøttpålegg som varegruppe nå blir mer synlig.

– Det kan bidra til at andelen økologisk mat i norske husholdninger øker. Norske myndigheter har som mål at denne andelen skal betydelig opp. Da er det viktig å forenkle hverdagen for forbrukere som ønsker å spise økologisk mat, sier Andestad.

Glade i brød

Vanen med å spise frokost står fortsatt støtt her i landet.

– Åtte av ti nordmenn spiser frokost mer enn fem dager i uka. Dessuten vet vi at over halvparten av befolkningen spiser brødskiver til lunsj. Disse vanene gjør pålegg til en viktig varegruppe hvis vi skal ha håp om å dreie forbruket vårt over i mer økologisk retning, sier Kjersti Sørby i Norgården.
Norgården tilbyr nå om lag 40 økologiske produkter av kjøtt og egg. Selskapet er eid av Nortura.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1719Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.