Økologisk på menyen under håndball EM


Oppdatertdato: 2010-12-04 Tema: Økologisk Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Jens Sølvberg, Samfoto Kilder: LMD


Når norske håndballjenter samles til europamesterskap i Lillehammer og Larvik i desember, inviterer landbruket på økologisk mat. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, byr jentene på økologisk lunsj før Europamesterskapet.

- Så energiske som håndball-jentene er, trenger de mat som gi energi. Jeg er godt fornøyd med at Norges Håndballforbund er med å vise fram fordelene med økologisk mat, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Deler av gruppespillet i årets store håndballbegivenhet, EURO2010, blir arrangert i Norge, nærmere bestemt i Larvik og på Lillehammer. Mye av maten som blir servert til spillere, frivillige og presse under vil være økologisk produsert.

Gjennom en avtale mellom Norges Håndballforbund (NHF) og Statens landbruksforvaltning (SLF), og med Oikos - Økologisk Norge som ansvarlig for praktisk tilrettelegging og gjennomføring, skal så mye som mulig av maten som serveres under EURO2010 være økologisk. Gjennom avtalen mellom NHF og SLF er ”Økologisk” å betrakte som offisiell leverandør til EURO2010.
Like forut for mesterskapet, 3. desember, blir det et eget arrangement hvor landbruks- og matminister Lars Peder Brekk vil servere økologisk lunsj til de norske landslagsspillerne.

Økologisk mål

Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2020 skal være økologisk.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2038
Info.Studentmat.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.