Økomarknad i Stavanger


Oppdatertdato: 2011-08-13 Tema: Økologisk Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Annabell Pfluger, Fylkesmannen i Rogaland Kilder: Fylkesnytt frå Rogaland 2/2011


Fyrste laurdag i månaden frå mai til oktober er det marknad med økologiske varer i Stavanger. Her kan ein kjøpe alt frå økologiske barneklede til lokalt produsert ost og bringebær.
Tanken bak marknaden har vore å gjere lokale aktørar som produserer eller omset økologisk mat meir synleg. Initiativet kom frå Stavanger kommune og Fylkesmannen i Rogaland gjennom prosjekta ”Økoløft i Stavanger og Sandnes” og ”Forbrukskoordinator for økologisk mat i Stavangerområdet”, og er økonomisk støtta gjennom Handlingsplan for økologisk landbruk i Rogaland og Statens landbruksforvaltning. Rogaland er ein sinke på produksjon av økologisk mat, og utfordringane i marknaden er store. Difor er det ekstra gledeleg at responsen har vore god både frå publikum og utstillarar. Om lag 15 lokale aktørar har deltatt med ulike økologiske produkt. Nokon samarbeider om å stå på standen, nokon har deltatt kvar gong medan andre berre er med av og til når dei har kapasitet. Oikos Rogaland har bu og sel produkt for dei lokale aktørane som ikkje har høve til å delta sjølve. Økomarknaden er på Nytorget i Stavanger saman med ein bruktmarknad. Plasseringa saman med bruktmarknaden har vore positiv.

Utstillarane betalar kr 300 i standleie. Då er buene ferdig sett opp med tilgang til straum for dei som treng det. Tilbakemeldinga frå utstillarane har vore at dei er avhengig av at planlegging, marknadsføring og praktisk tilrettelegging blir gjort eksternt. Marknaden er ein plass å vise seg fram, og skaffe nye kontaktar. Til hausten skal det gjerast ei evaluering. Tida vil vise om marknaden vil vere eit fast innslag i Stavanger sitt byliv i tida framover.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2231
Grillmat.Brownies.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.