Økt kjennskap til nøkkelhull


Oppdatertdato: 2012-11-16 Tema: Mathelse Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Helsedirektoratet fortsetter å utfordre næringsindustrien med Nøkkelhullskampanjen sin, og både forskere og ernæringsfysiologer kaster seg ut i kampen om å finne de absolutt sunneste matvarene til folket. Hos Vibeke Telle-Hansen på prøvekjøkkenet til Vita hjertego’ er det intet unntak.

- Vår hjertekamp er å fortsette å hjelpe befolkningen med å senke kolesterolet sitt, og det gjør man ved å spise mindre mettet fett, som er ett av kriteriene til nøkkelhullsmerket mat. Tenk at syv av ti voksne nordmenn[1] fremdeles har for høyt kolesterol[2], men med bare to enkle grep til frokosten kan man utgjøre en signifikant forskjell. Se bare på tallene våre, sier Vibeke Telle-Hansen, ernæringsfysiolog for Vita hjertego’.
Vibeke Telle-Hansen avslører det enkleste trikset i boka; - Ved å bytte ut smør og gulost på den ene brødskiven til frokost, med Vita hjertego’ margarin og Vita hjertego’ Gul, reduserer du inntaket av mettet fett med hele 60 og 80 prosent – og det er kun ett av mange enkle grep du og jeg kan gjøre, for å forbedre helsen betraktelig.
I følge en undersøkelse gjennomført av Helsedirektoratet kjenner 98 % til Nøkkelhullet, men kampen fortsetter likevel. Tallene viser at det handler om å gjøre de faktiske grepene.

– Nøkkelhullskampanjen til Helsedirektoratet scorer svært høyt på kjennskap, men veien er lang fra å vite hva som er sunt, til faktisk å leve sunt. Hvis vi klarer å formidle at det ikke er nødvendig å legge om livet, men at små, enkle grep kan gjøre kostholdet litt sunnere, har vi kommet langt, avslutter Vibeke Telle-Hansen.

Mills DA er en sterk og allsidig næringsmiddelbedrift som produserer og markedsfører ledende merkevarer som Vita hjertego`, Mills, Delikat, Soft Flora og Melange. Vi har ca. 450 ansatte og omsetningen i 2011 var på 1,8 milliarder kroner.

[1] Voksne menn og kvinner over 40 år.
[2] For høyt kolesterol over anbefalt nivå (5mmol/l)Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2558Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.