Østersfestivalen for kjennere


Oppdatertdato: 2013-09-21 Tema: Skalldyr Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Tourism Irland


Du vet du har kommet til østershimmelen når du kan delta på en hel festival viet kun til østers og sjømat, og som i tillegg har fått plass på en av National Geographics topp 10-lister.
Åstedet for denne kulinariske utskeielsen er sjarmerende Galway i Irland, bare et par timers togtur unna Dublin. Galway er Irlands tredje største by og har en herlig laidback og kunstnerisk atmosfære som gjør den verd et besøk året rundt.

10 ting du må gjøre i september

National Geographic er kjent for sine topp 10-lister over steder å dra og spennende ting å gjøre, og nylig slapp de sin Event-o-Rama: 10 ting du må gjøre i september.

For sjømatelskere er det kanskje naturlig nok Galway Internasjonale Østers- og Sjømatfestival som går av stabelen fra 26. -29. september som frister mest på denne listen. Bare tanken på alt man kan oppleve, lære - og ikke minst smake - på denne festivalen er nok til å gi enhver hobbykokk vann i munnen.

Tradisjonsrik sjømatfestival

Østersfestivalen er inne i sitt femtiniende år, og National Geographic nevnte blant annet verdensmesterskapet i østersåpning, kokkekonkurranser, matvandringer og den unike gallaen i rene Mardi Gras-stil som noen av tingene man bør få med seg i løpet av disse fire dagene med kulinarisk moro.
I tillegg til å være Irlands eldste matfestival er Galway Internasjonale Østers- og Sjømatfestival også faktisk verdens eldste østersfestival.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2728


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.