Ordinært på Elevine. kafeteria på Lund ved Kristiansand.


Oppdatertdato: 2006-03-19 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


En lørdags ettermiddag i mars tok vi turen innom Mathuset Elevine for å se om de kunne varme oss i vinterkulden, selv om solen tittet frem var det kaldt ute. Vi var blitt fortalt på forhånd at stedet var fornyet med bedre mat osv.
Det ble en heller ordinær opplevelse, hvor elevine beholdt kafepreget.

Elevine er en plass med lang historie og mange hamskifter opp gjennom årene. I dag satser de på levering til selskaper med en lang catering meny. Det er og en pub i underetasjen i tillegg til vanlig kafedrift. Dette er en typisk "rask middag etter jobben sted", hvor søndagen er forbeholdt middagen for familien.

Miljø og omgivelser

Dette er en kafeteria med møbler og innredning i stil til dette. Utsikten er til ett stort veikryss, men det er mye å følge med på hadde vinduene vært litt renere. Stedet bærer preg av oppussing og utbedringer. Utenom noe hamring var det ellers stille og rolig.
Ligger ellers veldig sentralt til med kort vei til parkering, buss og sentrum.

Meny

Her det en kafemeny med de mest vanligste norske retter. Det er også en thailandsk meny. Det er en dagens rett som norsk og thai mat. Bestilling ved disken.
Menyen består av 8-10 hovedretter hvor 3 fiskeretter, 5 desserter, lunsj meny med 3 retter og i tillegg en kake og smørbrød meny. Det er og som sagt egen thai meny.
Elevine har og alle rettigheter med enkelt utvalg i viner og mulighet for drinker.

Kjøkken

Vi kom innom med utgangspunkt i at vi bare skulle ha en enkel middag og sennep bestilte dagens thai rett(kr 97.-), mens ketchup bestilte stekt laks(kr 105.-).
Maten kom raskt på bordet og var god og varm.

Dagens thai rett var oksekjøtt med grønn karry pasta. Denne var passe sterk med mye smak, men trekkes ned av en vassen ris. Rikelig porsjon.

Den stekte laksen var ordinært servert med poteter og grønnsaker, og bernaisesaus. Falt i smak hos ketchup, bortsett fra sausen som fulgte med.

Til dessert bestilte ketchup karamellpudding og sennep en vaniljekremkake. Karamellpuddingen smakte som den skulle mens kaken var veldig ordinær.

Service

Det er som sagt bestilling av mat ved disk og det er jo hyggelig nok om bare betjeningen hadde vært litt mer entusiastiske. Men det er jo positivt at kokken advarer mot bacalaoen siden den er altfor salt!!

Pris

Prisene er det ikke noe å si på men maten er heller ikke verd mer. Hovedrettene ligger på maks 125.- og det er rimelig for desserter, mens lunsj rettene ligger rundt kr 60.-. Vinutvalget er ordinært med rimelige priser og det samme med annet drikke.

Konklusjon

Det blir nok en stund til før vi besøker dette stedet igjen. Det ble en veldig ordinær opplevelse uten den forventningen vi hadde. Men det serveres vanlig norsk mat til en rimelig penge. Og stiller en ikke for store krav er det mer enn nok når man er sulten etter jobb.

Karakterer:

Kjøkken/mat 5
Drikke 5
Meny 6
Miljø/omgivelser 6
Service 6
Pris 8
Totalt 36 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:794
Julekaker.Hverdagsmat.
Kaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.