Orrhane på test


Oppdatertdato: 2008-04-12 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Orrhaneleiken er nå i full gang. Også på whiskyfronten.

Som opptakt til parringstida samles orrhanene på faste spillplasser. Dette kan være myrer, islagte vann og andre åpne steder, der de i oppreist stilling og med brusende stjert spiller og shower for å imponere orrhønene.
Nå, midt i orrhaneleiken inkluderes den prisbelønte whisky-nykommeren The Black Grouse, som betyr orrfugl på engelsk, i Vinmonopolets testsortiment.

Det betyr at den kan kjøpes på de aller fleste vinmonopol, og skal kjempe om en plass i Vinmonopolets hovedsortiment i løpet av våren.

Beste nykommer

Og skal vi tro den anerkjente whiskyguruen Jim Murray, er sjansene store for at den røykpregede whiskyvarianten faller i smak. I 2007 kåret han nemlig The Black Grouse til ”Best new Scoth blended whisky”.

The Famous Grouse-familien, er et verdenskjent whiskymerke med røtter helt tilbake til slutten av 1800-tallet.”Grouse” er engelsk for rype. The Black Grouse ble lansert i Vinmonopolets bestillingssortiment i fjor høst, og skiller seg likevel betraktelig fra rypa. I tillegg til den karakteristiske runde smaken, er The Black Grouse en whisky som utfordrer smaksløkene med tydelig røykpreg både i duft og smak. Ettersmaken er lang, røkt og aromatisk.

The Black Grouse:

Pris: 339,90 kroner 56345 (testutvalg)

The Black Grouse er skreddersydd for skandinaviske ganer, og er en myk blended whisky med et tydelig røykpreg.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1311


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.