Orrhane på test


Oppdatertdato: 2008-04-12 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Orrhaneleiken er nå i full gang. Også på whiskyfronten.

Som opptakt til parringstida samles orrhanene på faste spillplasser. Dette kan være myrer, islagte vann og andre åpne steder, der de i oppreist stilling og med brusende stjert spiller og shower for å imponere orrhønene.
Nå, midt i orrhaneleiken inkluderes den prisbelønte whisky-nykommeren The Black Grouse, som betyr orrfugl på engelsk, i Vinmonopolets testsortiment.

Det betyr at den kan kjøpes på de aller fleste vinmonopol, og skal kjempe om en plass i Vinmonopolets hovedsortiment i løpet av våren.

Beste nykommer

Og skal vi tro den anerkjente whiskyguruen Jim Murray, er sjansene store for at den røykpregede whiskyvarianten faller i smak. I 2007 kåret han nemlig The Black Grouse til ”Best new Scoth blended whisky”.

The Famous Grouse-familien, er et verdenskjent whiskymerke med røtter helt tilbake til slutten av 1800-tallet.”Grouse” er engelsk for rype. The Black Grouse ble lansert i Vinmonopolets bestillingssortiment i fjor høst, og skiller seg likevel betraktelig fra rypa. I tillegg til den karakteristiske runde smaken, er The Black Grouse en whisky som utfordrer smaksløkene med tydelig røykpreg både i duft og smak. Ettersmaken er lang, røkt og aromatisk.

The Black Grouse:

Pris: 339,90 kroner 56345 (testutvalg)

The Black Grouse er skreddersydd for skandinaviske ganer, og er en myk blended whisky med et tydelig røykpreg.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1311
Grillmat.Lavkarbo.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.