
Seieren i Roses Cup delfinale i Oslo var første steg på veien. Søndag vant Morten Setsaas fra Liquid Engineers og Emil & Samuel den norske finalen i Roses Cup. Finalistene fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø presenterte alle sine finalebidrag for juryen. I tett kamp med de fire andre finalistene var det Setsaas som trakk det lengste strået og stakk av med pengepremie og en solid porsjon ekstra bredde på merittlisten!
Det verdensledende merkenavnet Roses har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av en rekke ulike barmiksere står den velkjente klassikeren Rose’s Lime.
Rose’s Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land. For andre år på er Roses Cup avholdt i Norge, med delfinaler rundt i fem norske byer. Over 100 bartendere har deltatt.
Fjorårets vinner, Kristoffer Sandbakken gjorde som norsk vinner også rent bord i den europeiske finalen av Roses Cup, der han gikk helt til topps! Hans ”Sweet Stranger” er blitt en meget populær cocktail som serveres i en lang rekke barer!
Den norske finalen i år fant sted på legendariske Grand Hotel i Oslo, i hotellets toppetasje-bar, Etoile. De fem deltakerne produserte og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og ett tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.
Resultater i Roses Cup Norsk Finale – Bar Etoile, Grand Hotel – Søndag 26/9 2010
Vinner: Morten Setsaas, Oslo - Liquid Engineers og Emil & Samuel
2. premie: Odd Ivar Strandbakken, Trondheim - Cafe Vivaldi
3. premie: Ingvar Johannessen, Bergen - Banco Rotto
Finalist: Elisabeth Kommedal, Stavanger - Broremann Bar
Finalist: Cadre Yngve Hanson, Tromsø - På Byen
Juryen i den norske finalen besto av:
Jakob Vallentin---European Export Manager – Hans Just
Kristoffer Sandbakken---Vinner av Roses Cup 2009, Emil & Samuel, Oslo
Martin Eide---Bacardi Norge
Filip Åbom---Barsjef Bar Etoile
Scott W. Jacobsen---Haugen-Gruppen AS og Roses Norge
Kriterier i Roses Cup
- Teknisk utførelse---25 %
- Smak---25 %
- Lukt---15 %
- Utseende---15 %
- Helhetsinntrykk---20 %
Gullvinner:
”Roses’n Sapphire”
Morten Setsaas
Liquid Engineers og Emil & Samuel, Oslo
4 cl Bombay Sapphire Gin
1 cl Roses Grenadine
3 cl Sukkerlake
2 cl Fersk Sitronjuice
6 epleterninger
1/2 Fersk vaniljestang
1 bit Casiabark - Kaneldryss
Mudles, shakes.
Glass:
Rocksglass, kraftig
Garnityr:
Halv eplemåne, halv kanelstang, surret med sitronspiral. Dryss med kanel.
- Rose’s har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt unikt, sier kategorisjef Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen. Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Dette tilførte c-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. Familien Rose drev et skipshandlerfirma, og så umiddelbart potensialet. De immigrerte til limens hjemsted Karibien, og utviklet Roses Lime. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Rose’s Lime!
I dag finnes barmiksere fra Rose’s i barer verden over. Rose’s har beholdt den hendige, stilige og ikke minst tidløse flasken. Rose’s Lime er kjent for de fleste, men ikke alle vet at Rose’s har et stort sortiment bestående av produktvarianter som Lemon, Grenadine, Cranberry, Mojito og Strawberry, i tillegg til klassikeren Rose’s Lime.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1990