Pakk en piknik-kurv


Oppdatertdato: 2014-06-07 Tema: Turmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Hege Johansen


Sommerens soliga dager skal nytes til fulle. Leve livet annerledes, leve hele tiden, leve ute. Dra på tur, oppdage nye steder. Rusle i sakte tempo og ta dagen som den kommer. Slå seg ned i gresset, på stranden, klatre høyt på en fjelltopp med utsikt til verdens ende og enda lenger. Eller gå en kveldstur i parken. Ikke stresse med mat og spisetider.

Pakk en piknik-kurv og la solen bestemme når og hvor du spiser.
Server kalde supper på varme dager, ha suppen i termos med isbiter. Pakk med ei fjel og en kniv og legg siste hånd på verket ute i det fri. Vent med pynt og urter til du serverer, så blir maten ekstra frisk og fristende.

Lag gjerne en rett eller to på stedet. Med medbrakte råvarer og hjelp fra picnicdeltagere disker du oppe med delikat mat på alle fat. Så slipper du å lage all maten selv, og transporten er enklere. Noe lager du ferdig på forhånd og pakker i folie. Vil du slippe kjølebag, ruller du et håndkle rundt et fryselement og pakker sammen med maten.
Godt brød, smør og godt drikke, og dagen er din!

Kald agurksuppe


Lages ferdig på forhånd, transporteres på termos.

2 agurker
½ beger yoghurt naturell
½ bunt persille
½ bunt gressløk
Salt, hvit pepper
4-5 ss god olivenolje

Spar 4 cm av agurken til pynt. Skrell og del agurkene i to på langs og fjern kjernene, del i biter. Strø på grovt salt og la renne av i sil 30.40 minutter. Skyll og renn godt av. Tørk agurkbitene.Kjør agurk med yoghurt, persille og gressløk i hurtigmikser, hell i olivenolje mens det mikses. Smak til med salt og pepper. Blandingen skal være fyldig og jevn. Bruk evt. mer olje. Sett kaldt i 2-3 timer. Pakk med agurkbiten og en persillekvast. Server i små glass/kopper, og pynt med agurkskiver, finhakket persille og litt grovt salt.

En, to, tre...


Små cocktailpinner med ymse godsaker lager du på stedet. Ta med deg råvarene, og la alle lage sin egen pinne. Prøv for eksempel:

  • Kutt jarslbergost i 1 cm terninger. Legg et baslikumblad mellom to osteterninger, pakk inn i parmaskinke, tre på en pinne og avslutt med et jordbær. Kombinasjonen av det salte, det søte og basilikum er nydelig.
  • Legg en strimmel av soltørket tomat mellom to osteterninger, pakk i skinke, og topp med en sort oliven.
  • Kuler av honningmelon og normanna-terninger.
  • Terninger av fast Snøfrisk, basilikumblader og små sherrytomater.

Marinert ost


Denne lager du ferdig på forhånd, den kan gjerne stå en dag eller to.

Lag en marinade av:
God olje
Rød chili
Fersk hvitløk
Tørket aprikos
Port Salut

Del chilien og fjern frøene. Hakk hvitløk og chili og aprikos og bland i oljen. Skjær Port Salut i terninger på 1 x 1 cm og legg i marinaden. Oppbevar i tett lukket glass. Bør trekke noen timer, helst over natten.

Vann i munnen....

Dette er vår variant av gresk salat.Denne kan du gjerne lage på stedet.

Ta med deg:
½ vannmelon, det du ikke bruker blir dessert.
2 rødløk
1 rull Haukeli Chevre, naturell
100 g sorte olivener
frisk basilikum
salt, pepper, olivenolje

Del vannmelonen i passende biter, ta ut kjernene. Skrell og hakk rødløken, spar noen ringer til pynt. Del oliven i to. Del osten i biter. Bland alt i en stor bolle, eller i porsjonsglass. Bland inn basilikum. Hell over litt olje, salt og pepper. Pynt med basilikum. Og så kan du servere nylaget og velsmakende salat!

Kylling på tur

Stek kyllingbryst og lag sellerisalaten på forhånd.

Til 4 personer

4 kyllingbryst
salt, pepper
smør til steking
140 g selleri
frisk basilikum
1,5 dl yoghurt naturell
1,5 dl creme fraiche
2 ss honning, gjerne akasiehonning

Ta med deg:
2 store epler, litt syrlige
basilikum til pynt.

Salte og pepre kyllingbrystene og stek i smør.Avkjøl og pakk i folie. Skrell og del sellerien. Skjær i tynne strimler. Bland yoghurt og creme fraiche og honning. Rør inn selleristrimlene. Ha i strimlet basilikum, smak til med salt og pepper. Ha i tett boks.

Resten fikser du på stedet. Legg opp sellerisalaten, skjær kyllingbryst i stykke skiver, skjær eplebåter og legg imellom. Pynt med basilikum.

Den røde søte..

En vellykket piknik er helt avhengig av den søte avslutning.

På forhånd lager du en brownie av:

3 egg
2 ½ dl sukker
1 ½ ts vaniljesukker
litt salt
1 ½ dl mel
100 g smeltet smør
4 ss bakekakao

Bland alle ingredienser sammen og ha røren i en smurt springform/terteform. Stek på 175 grader i 25-30 minutter. Avkjøl og pakk i aluminiumsfolie.

Pakk med deg en kurv jordbær og et beger med vaniljekesam, som du smaksetter med litt akasiehonning.Litt melis til å sikte over er fint.
Ved servering bryter du brownien i biter, deler jordbær og legger opp.Sikt over melis.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:887


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.