Vår med rosa bobler
Et glass rosa champagne setter farge på 17. mai-feiringen.
Pipers Rosé Sauvage (rosa og vill) lages av druene Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier, som er de vanligste druene i Champagne. Alle druene høstes for hånd, for mest skånsom behandling. Som hovedregel er det viktig at skallet fra de røde druene ikke ukontrollert kommer i kontakt med druesaften, som derfor presses forsiktig ut av druene. I Rosé Sauvage har derimot det røde skallet til Pinot Noir-druen gitt vinen dens rosa farge.
Piper-Heidsieck ble grunnlagt i 1785 av prestesønnen Florens-Louis Heidsieck fra Westphalia. Han flyttet opprinnelig til Reims for å jobbe som klesselger, men skiftet fort yrke da han kom til Champagnens hovedstad og oppdaget kunsten å lage vin.
Vinene snart ble berømte, og i samarbeid med slektningen Henri Guillaume Piper ble Piper-Heidsieck offisiell leverandør til 14 kongehus. Champagnehuset har hele syv ganger de siste årene blitt tildelt utmerkelsen “Sparkling Winemaker of the Year” av International Wine Challenge i London.
Rosé Sauvage er en ungdommelig og delikat vin. Harmonien i blandingen utvikles i løpet av en lang modningsprosess som varer i minst 30 måneder i kalkkjellere.
Smak og behag
Navn: Piper-Heidsieck Rosé Sauvage
Land/distrikt: Frankrike/Champagne
Produsent: Piper-Heidsieck
Varenummer: 49344 (bestillingsutvalget)
Pris: 359 kroner (75 cl.)
Alkoholstyrke: 12 %
Druer: 55 % Pinot Noir, 30 % Pinot Meunier, 15 % Chardonnay
Vurdering: Klar, rosa farge. Friskt og livlig aroma med preg av moreller og røde frukter. Innslag av sitrus, mandariner og blodappelsin. Hint av kanel.
Passer til: Som aperitiff, eller til skalldyr, lyst kjøtt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1336