Plaimont Côtes de Gascogne 2003/2005


Oppdatertdato: 2006-07-11 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Dette er en ypperlig hvitvin for varme sommerkvelder og lette retter. Den er frisk og god, og passer bra til feks skalldyr og fisk. Også som en aperitif med litt solbærlikør feks.


Litt om Plaimont

Plaimont holder hus i området Gascogne som ligger sør for Bordeaux. Plaimont er ett vinkooperativ med direktør André Dubosc i spissen. Vinene her blir laget med følelse og dyktighet, samtidig som det benyttes ett anlegg hvor datalderen er kommet til syne for fulle. Druene registreres på data fra vinstokk til ferdig produkt. Og alle flasker kan spores ved hjelp av dette systemet.
Plaimont eksporterer vin til hele verden og det ble i 2005 solgt over 30 millioner flasker, hvorav ca 50% eksporteres.
Vinmarkene dekker 4255 hektar hvor det er ca 1500 vinbønder, samt at Plaimont har 130 ansatte som holder styr på 19.000 m2 temperaturstyrte vinkjellere, hvor 5000 eikefat med vin ligger.
Det brukes druene Tannat, Pinenc, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon for røde og rose viner, og Arrufiac, Petit Courbu, Petit and Gros Manseng, Colombard, Ugni-Blanc og Listan. All plukking foregår for hånd.

Produksjon

Det produseres flere typer vin, både rød og hvit. Men det er ikke så mange å finne på Vinmonopolet enda. Plaimont har en produksjon hvor det brukes flere metoder for å bedre vinene. Bla hvor lenge drueskall får ligge i mosten før det siles vekk, bruk av nøye temperaturkontrollert produksjon, bruk av micro-bubbling(dvs tilsette oksygen for å mykne opp tannin smaken), nøye kontroll med hele produksjonslinjen ved hjelp av datastyring og selvfølgelig riktig modning av vinene.

Fakta

Navn: Plaimont Côtes de Gascogne 2003
Hovedsortimentet
Vnr: 12009
Type: Hvitvin
Pris: kr 78,00
Vår kommentar: Denne er billig og en får mye for pengene. Fin nå som sommeren er over oss, både som terrassevin og spesiellt til skalldyr og som aperitiff. Det anbefales å prøve den blandet med litt solbærlikør.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:871
Info.Grønnsaker.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.