Alle opplever til stadighet at det i kjøleskapet blir liggende rester etter grillpølser, kjøttpølse og andre pølser. Disse blir ofte liggende til de begynner å lukte og går så i søpla. Og særlig etter dager med mye pølsespising som 17.mai ol er det aktuelt med tiltak for å bruke restene.
Men pølserester er lett å bli kvitt og passer inn i mange hverdagsretter som er enkle å lage og som smaker godt. Så hvorfor ikke ta en opprydding av og til og samtidig bli kvitt andre rester også.
Det enkleste er å steke pølsebiter i stekepanna, sammen med kokte risrester, løk og andre grønnsaker. Evt steke sammen med poteter. Husk å krydre godt. Pølser går og godt sammen med epler og karri. Jeg må og nevne at Toro har en gryterett som heter Tomatpølse gryte, denne er ypperlig for å bli kvitt pølserester.
Her er flere forslag:
Pølsegryte med ris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.03.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 løk,
2 ss smør,
250 g sjampnjong,
salt,
pepper,
1 ss sitronsaft,
2 dl fløte,
5 - 6 røkte pølser,
2 ss tomatpurè,
1 ts oregano,
1 ts persille
En skikkelig god hjemmelagd gryte uten for mye dilldall. Bruk de pølsene du finner og kjør på. Vi hadde på risen etterpå, da bildene blir mye finere uten ris. Skal en være ekstra sunn, lag en salat til.Fremgangsmåte
Rens løken og sjampinjong og skjær dem i skiver. Fres alt i smør, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett fløte og la det koke opp. Skjær pølsene på skrå og varm dem i sausen.
Smak til med tomatpurè, oregano, salt og pepper. Klipp persille over og server gryten med kokt ris og gjerne en grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølserisotto
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.05.2003Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2-3 løk
100 g bacon
2 1/2 ss smør eller margarin
1/2 ts karri
1/2 ts paprika
2 dl langkornet ris
4 dl hønsebuljong
1/2 ss tomatpuré
salt
pepper
1 pk dypfryste erter, ca 235 g
300 g falukorv eller annen pølse
Fremgangsmåte
Finhakk løk og bacon. Fres blandingen lett i 1 ss av smøret, sammen med karri og paprika.
Ha i risen, og la den frese med et par minutter.
Hell over buljongen, ha i tomatpuré, salt og pepper, og la risen trekke under tett lokk over svak varme i ca 20 minutter eller se tidsangivelsen på pakken.
Varm ertene med litt smør og salt.
Skjær pølsen i terninger som brunes lett i resten av smøret.
Legg opp på serveringsfat. Risen i bunnen, ertene langs kanten, og pølseterningene på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Livs lettvinte pølsegryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2002Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
6 gulrøtter
2 løk
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 purre
100 g sellerirot
1 ss olje
500 røkt kjøttpølse (3% fett)
2 bokser grovhakkede tomater (gjerne med hvitløk)
Pølseretter er alltid populært, det gjelder bare å variere og kombinere.Med purre og løk får retten en frisk og god smak.Fremgangsmåte
Skjær grønnsakene i strimler. Brun dem i litt olje i stekepannen. Tilsett pølser i terninger og de grovhakkede tomatene. La det hele småputre ca 5 minutter. Krydre etter behag, varier mellom provencalsk og italiensk krydder. Server med kokt pasta og grønne salatblader og agurk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
54,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Makaroniform med pølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g medister- eller kjøttpølse
5 dl makaroni
1 liten purreløk, skåret i ringer
1 rød paprika, skåret i terninger
1 boks mais (340 g)
4 egg
4 dl melk
1 ts salt
1/4 ts pepper
Enkel og rask form. Kok makaronien først, og krydre godt. Krydret pølse gjør mye med smaken.Fremgangsmåte
Sett makaroni i kokende vann og la koke 6-8 min. Hell av vannet.
Smør en ildfast form. Legg i 300 g pølser skåret i skiver, makaroni, en liten purreløk, paprika og mais.
Visp deretter sammen egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over. Stek formen på 225 C i ca 30 minutter, men ta en titt etter 20 minutter. Serveres gjerne med brød og salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
139,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jambalaya med pølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
24.10.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 løk
3 ss smør eller margarin
8 skiver falukorv
2 1/2 dl langkornet ris
1 boks knuste tomater, 400 g
buljong tilsvarende 1/2 l væske
salt
pepper
3/4 ts timian
1 knust hvitløkfedd
1 ts worcestersaus
200 g reker
hakket persille
Enkel og smakfull rett. Her kan man variere med masse rart.Fremgangsmåte
Skrell og hakk løken og stek den i litt smør til den er blank. Tilsett pølser i skiver og rør om noen minutter. Slå i risen, rør om og spe med tomater og buljong. Krydre med salt, pepper, timian, hvitløk, og worcestersaus. La det hele koke opp og stå og trekke under lokk ca 20 minutter. Løft av lokket, legg på reker og la det stå noen minutter.
Strø over hakket persille og server med grønn salat og brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølselapskaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.08.2014Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 pk. potetmos,
6 dl. vann,
3 ss. smør,
1 pk. dypfryste grønnsaker (350 gr.),
2 kjøttbuljongterninger,
4 dl. melk,
2 røkte pølser,
1/2 ts. pepper,
salt
Denne er enkel om en bruker frosne grønnsaker. Vi brukte en kombinasjon av friske og frosne. Og så ble vi kvitt noe medisterpølse. Og oppskriften sier melk, men vi brukte vannFremgangsmåte
Kok opp vann og smør, legg i grønnsakene og buljongterningene og kok opp. Ta kjelen av platen, tilsett melk/vann og rør i potetmosen. Skjær pølsene i biter og la dem bli gjennomvarme i lapskausen. Smak den til med salt og pepper. Hvis lapskausen virker for fast, så tilsett mer melk/vann. Server den rykende varm sammen med brød eller flatbrød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
103,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingpølselapskaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 dl vann
2 terninger hønsebuljong
600 g røkte kyllingpølser
ca. 12 dl frossen lapskausblanding
evt. salt og pepper
En enklere middag skal det godt gjøres å finne. Kyllingpølser i biter, frosne grønnsaker og buljong er alt du trenger. Godt er det også!Fremgangsmåte
1. Kok opp vann tilsatt hønsebuljongterninger. Ha i frossen lapskausblanding og la det koke noen minutter.
2. Tilsett pølsebitene og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med flatbrød eller knekkebrød. Et grønt persilledryss gir ekstra god smak og fin farge til maten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
55,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Toro tomatpølsegryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.04.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 pose Toro Tomatpølsegryte
2-400 g pølserester
Krydderurter(feks basilikum, oregano ol)
4 porsjoner ris(følg oppskrift på pakken)
Fremgangsmåte
Dette er en god og enkel rett som passer til pølserester som blir liggende.
Bare følg oppskriften på posen og dryss over noen friske urter på den ferdige retten. Gryten er mild og god. For sterkere smak så kan du finhakke en chili oppi gryten. Husk at jo lenger den koker med jo sterkere blir den. Blir det for sterkt, bruk litt rømme eller fløte.
God apetitt!!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
263,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakssuppe med pølse
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
JULIEBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 gulerøtter
5 poteter
4 pølser
1 blomkål
1 brokkoli
1/2 asparges
1 1/2 liter vann ca eller mer
grillkrydder
1 1/2 buljong terning
server med:
1 kuttet løk til tilbehør
Vi lagde denne med noen rester fra kjøleskapet. Vi byttet og ut noen av grønnsakene. Blomkål, brokkoli og asparges med selleri, persillerot og pastinakk.Fremgangsmåte
Først starter du med å vaske grønnsakene. rensk og kutt opp alle grønnsakene i passende biter.
Sett en stor kasserolle med vann på plata å skru den på nesten full guffe. Kutt opp pølsene i biter, hell alle grønnsakkenei en skål.
La vannet koke så kan du skru ned til middels varme og hell alle grønnsakene og pølsene i kaserollen.
Ta oppi buljongen og krydre suppen til en passe mengde som passer deg.
Server det med en oppkuttet løk i en skål.
(Red Anm: Oppskriften er litt mangelfull)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
52,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizza enkel med pølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.05.2014Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g hvetemel
25 g gjær
litt olivenolje
ca 2,5 dl lunkent vann
salt og litt pepper
Fyll:
2 glass ferdig pizzasaus
400 g pølserester i skiver
2 ts pizzakrydder
Evt noen oliven
4 dl reven ost. Jarlsberg, mozzarella el.
Vi tilsatte litt grønn paprika og noen ananasbiter på denne. Bruk gjerne krydderpølser som oss, blir mer smakFremgangsmåte
Posjonspizza:
Bunn:
Rør gjær ut i vann, med litt olje, salt og pepper, og tilsett melet.
Eltes godt sammen og heves under ett håndkle.
Deles i fire og kjevles til ca 1 cm tykkelse.
Legg på en smurt plate og fylles med saus og fyll.
Strø ost over.
Stek i ca 10 minutter ved 180 grader,
Pynt gjerne med basilikumblader eller ruccula.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Filipinsk Menudo
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg svinekjøtt i biter
250 gram svinelever i biter
1 kopp gulrøtter i terninger
1 kopp poteter i terninger
1/2 kopp soyasaus
1/2 stk sitron
1 liten løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
3/4 kopp tomatsaus
1 kopp vann
4 stk grillpølser, skivet diagonalt
2 ss matolje
2-3 stk tørket laurbærblad
salt og pepper etter smak
østerssaus etter smak
6 porsjoner ris.
Svin og leverstuing.
Om en ikke liker smaken av lever så unngå det, men vi brukte lever. Det må som regel bestilles hos slakter. Vask og rens bort uhumskheter før bruk.Fremgangsmåte
Bland svinekjøtt, soyasaus, og sitron i en bolle. Mariner i minst 1 time.
Varm olje i en gryte
Surr hvitløk og løk.
Legg i marinert svinekjøtt. Stek i 5-7 minutter.
Hell i tomatsaus og vann og deretter laurbærblad. La det koke og putre i 30 minutter til en time, avhengig av tykkelsen på svinekjøttet.
PS: Tilsett vann etter behov.
Ha i lever og pølser. Kok i 5 minutter.
Ha i poteter, gulrøtter, sukker, salt og pepper. Rør og kok i 8 til 12 minutter.
Server med ris eller evt poteter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
143,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Husmannsgryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 dl vann + 1 buljongterning
2 gulrøtter i skiver
2 persillerøtter i terninger
300 g kålrot i terninger
1/2 purrei ringer
400 g kokt medisterpølse eller annen pølse
salt
pepper
sennep
Fremgangsmåte
1. Løs opp buljongterningen i vannet og kok opp. Tilsett de oppskårede grønnsakene. La dette småkok under lokk i ca. 20 minutter.
2. Tilsett pølse oppskåret i terninger (NB! Hvis du bruker medisterpølse e.l. må du fjerne skinnet).
3. Smak til med salt, pepper og sennep - og la gryten trekke noen minutter til.
Både kokte poteter og brød er godt tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
57,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:559