Pølserester til besvær og glede.


Oppdatertdato: 2022-05-18 Tema: Pølser Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Alle opplever til stadighet at det i kjøleskapet blir liggende rester etter grillpølser, kjøttpølse og andre pølser. Disse blir ofte liggende til de begynner å lukte og går så i søpla. Og særlig etter dager med mye pølsespising som 17.mai ol er det aktuelt med tiltak for å bruke restene.

Men pølserester er lett å bli kvitt og passer inn i mange hverdagsretter som er enkle å lage og som smaker godt. Så hvorfor ikke ta en opprydding av og til og samtidig bli kvitt andre rester også.
Det enkleste er å steke pølsebiter i stekepanna, sammen med kokte risrester, løk og andre grønnsaker. Evt steke sammen med poteter. Husk å krydre godt. Pølser går og godt sammen med epler og karri. Jeg må og nevne at Toro har en gryterett som heter Tomatpølse gryte, denne er ypperlig for å bli kvitt pølserester.

Her er flere forslag:


Annonse



Pølsegryte med ris


Prøv også Pølsegryte med ris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.03.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 løk,
2 ss smør,
250 g sjampnjong,
salt,
pepper,
1 ss sitronsaft,
2 dl fløte,
5 - 6 røkte pølser,
2 ss tomatpurè,
1 ts oregano,
1 ts persille


En skikkelig god hjemmelagd gryte uten for mye dilldall. Bruk de pølsene du finner og kjør på. Vi hadde på risen etterpå, da bildene blir mye finere uten ris. Skal en være ekstra sunn, lag en salat til.


Fremgangsmåte

Rens løken og sjampinjong og skjær dem i skiver. Fres alt i smør, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett fløte og la det koke opp. Skjær pølsene på skrå og varm dem i sausen.
Smak til med tomatpurè, oregano, salt og pepper. Klipp persille over og server gryten med kokt ris og gjerne en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pølserisotto


Prøv også Pølserisotto.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.05.2003
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2-3 løk
100 g bacon
2 1/2 ss smør eller margarin
1/2 ts karri
1/2 ts paprika
2 dl langkornet ris
4 dl hønsebuljong
1/2 ss tomatpuré
salt
pepper
1 pk dypfryste erter, ca 235 g
300 g falukorv eller annen pølse



Fremgangsmåte

Finhakk løk og bacon. Fres blandingen lett i 1 ss av smøret, sammen med karri og paprika.

Ha i risen, og la den frese med et par minutter.

Hell over buljongen, ha i tomatpuré, salt og pepper, og la risen trekke under tett lokk over svak varme i ca 20 minutter eller se tidsangivelsen på pakken.

Varm ertene med litt smør og salt.

Skjær pølsen i terninger som brunes lett i resten av smøret.

Legg opp på serveringsfat. Risen i bunnen, ertene langs kanten, og pølseterningene på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 134,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Livs lettvinte pølsegryte


Prøv også Livs lettvinte pølsegryte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2002
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

6 gulrøtter
2 løk
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 purre
100 g sellerirot
1 ss olje
500 røkt kjøttpølse (3% fett)
2 bokser grovhakkede tomater (gjerne med hvitløk)


Pølseretter er alltid populært, det gjelder bare å variere og kombinere.Med purre og løk får retten en frisk og god smak.


Fremgangsmåte

Skjær grønnsakene i strimler. Brun dem i litt olje i stekepannen. Tilsett pølser i terninger og de grovhakkede tomatene. La det hele småputre ca 5 minutter. Krydre etter behag, varier mellom provencalsk og italiensk krydder. Server med kokt pasta og grønne salatblader og agurk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 53,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Jambalaya med pølser.

Jambalaya med pølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 løk
3 ss smør eller margarin
8 skiver falukorv
2 1/2 dl langkornet ris
1 boks knuste tomater, 400 g
buljong tilsvarende 1/2 l væske
salt
pepper
3/4 ts timian
1 knust hvitløkfedd
1 ts worcestersaus
200 g reker
hakket persille


Enkel og smakfull rett. Her kan man variere med masse rart.


Fremgangsmåte

Skrell og hakk løken og stek den i litt smør til den er blank. Tilsett pølser i skiver og rør om noen minutter. Slå i risen, rør om og spe med tomater og buljong. Krydre med salt, pepper, timian, hvitløk, og worcestersaus. La det hele koke opp og stå og trekke under lokk ca 20 minutter. Løft av lokket, legg på reker og la det stå noen minutter.

Strø over hakket persille og server med grønn salat og brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makaroniform med pølser.

Makaroniform med pølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g medister- eller kjøttpølse
5 dl makaroni
1 liten purreløk, skåret i ringer
1 rød paprika, skåret i terninger
1 boks mais (340 g)
4 egg
4 dl melk
1 ts salt
1/4 ts pepper


Enkel og rask form. Kok makaronien først, og krydre godt. Krydret pølse gjør mye med smaken.


Fremgangsmåte

Sett makaroni i kokende vann og la koke 6-8 min. Hell av vannet.
Smør en ildfast form. Legg i 300 g pølser skåret i skiver, makaroni, en liten purreløk, paprika og mais.

Visp deretter sammen egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over. Stek formen på 225 C i ca 30 minutter, men ta en titt etter 20 minutter. Serveres gjerne med brød og salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 139,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølselapskaus.

Pølselapskaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.08.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 pk. potetmos,
6 dl. vann,
3 ss. smør,
1 pk. dypfryste grønnsaker (350 gr.),
2 kjøttbuljongterninger,
4 dl. melk,
2 røkte pølser,
1/2 ts. pepper,
salt


Denne er enkel om en bruker frosne grønnsaker. Vi brukte en kombinasjon av friske og frosne. Og så ble vi kvitt noe medisterpølse. Og oppskriften sier melk, men vi brukte vann


Fremgangsmåte

Kok opp vann og smør, legg i grønnsakene og buljongterningene og kok opp. Ta kjelen av platen, tilsett melk/vann og rør i potetmosen. Skjær pølsene i biter og la dem bli gjennomvarme i lapskausen. Smak den til med salt og pepper. Hvis lapskausen virker for fast, så tilsett mer melk/vann. Server den rykende varm sammen med brød eller flatbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 103,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filipinsk Menudo.

Filipinsk Menudo


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.01.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kg svinekjøtt i biter
250 gram svinelever i biter
1 kopp gulrøtter i terninger
1 kopp poteter i terninger
1/2 kopp soyasaus
1/2 stk sitron
1 liten løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts sukker
3/4 kopp tomatsaus
1 kopp vann
4 stk grillpølser, skivet diagonalt
2 ss matolje
2-3 stk tørket laurbærblad
salt og pepper etter smak
østerssaus etter smak

6 porsjoner ris.


Svin og leverstuing.
Om en ikke liker smaken av lever så unngå det, men vi brukte lever. Det må som regel bestilles hos slakter. Vask og rens bort uhumskheter før bruk.


Fremgangsmåte

Bland svinekjøtt, soyasaus, og sitron i en bolle. Mariner i minst 1 time.

Varm olje i en gryte
Surr hvitløk og løk.
Legg i marinert svinekjøtt. Stek i 5-7 minutter.
Hell i tomatsaus og vann og deretter laurbærblad. La det koke og putre i 30 minutter til en time, avhengig av tykkelsen på svinekjøttet.

PS: Tilsett vann etter behov.

Ha i lever og pølser. Kok i 5 minutter.
Ha i poteter, gulrøtter, sukker, salt og pepper. Rør og kok i 8 til 12 minutter.
Server med ris eller evt poteter

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpølselapskaus.

Kyllingpølselapskaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 dl vann
2 terninger hønsebuljong
600 g røkte kyllingpølser
ca. 12 dl frossen lapskausblanding
evt. salt og pepper


En enklere middag skal det godt gjøres å finne. Kyllingpølser i biter, frosne grønnsaker og buljong er alt du trenger. Godt er det også!


Fremgangsmåte

1. Kok opp vann tilsatt hønsebuljongterninger. Ha i frossen lapskausblanding og la det koke noen minutter.
2. Tilsett pølsebitene og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med flatbrød eller knekkebrød. Et grønt persilledryss gir ekstra god smak og fin farge til maten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Husmannsgryte.

Husmannsgryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 dl vann + 1 buljongterning
2 gulrøtter i skiver
2 persillerøtter i terninger
300 g kålrot i terninger
1/2 purrei ringer
400 g kokt medisterpølse eller annen pølse
salt
pepper
sennep



Fremgangsmåte

1. Løs opp buljongterningen i vannet og kok opp. Tilsett de oppskårede grønnsakene. La dette småkok under lokk i ca. 20 minutter.

2. Tilsett pølse oppskåret i terninger (NB! Hvis du bruker medisterpølse e.l. må du fjerne skinnet).

3. Smak til med salt, pepper og sennep - og la gryten trekke noen minutter til.

Både kokte poteter og brød er godt tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakssuppe med pølse.

Grønnsakssuppe med pølse


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 17.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er JULIE
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 gulerøtter
5 poteter
4 pølser
1 blomkål
1 brokkoli
1/2 asparges
1 1/2 liter vann ca eller mer
grillkrydder
1 1/2 buljong terning

server med:
1 kuttet løk til tilbehør


Vi lagde denne med noen rester fra kjøleskapet. Vi byttet og ut noen av grønnsakene. Blomkål, brokkoli og asparges med selleri, persillerot og pastinakk.


Fremgangsmåte

Først starter du med å vaske grønnsakene. rensk og kutt opp alle grønnsakene i passende biter.
Sett en stor kasserolle med vann på plata å skru den på nesten full guffe. Kutt opp pølsene i biter, hell alle grønnsakkenei en skål.
La vannet koke så kan du skru ned til middels varme og hell alle grønnsakene og pølsene i kaserollen.
Ta oppi buljongen og krydre suppen til en passe mengde som passer deg.
Server det med en oppkuttet løk i en skål.

(Red Anm: Oppskriften er litt mangelfull)

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 52,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizza enkel med pølser.

Pizza enkel med pølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.05.2014
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g hvetemel
25 g gjær
litt olivenolje
ca 2,5 dl lunkent vann
salt og litt pepper

Fyll:
2 glass ferdig pizzasaus
400 g pølserester i skiver
2 ts pizzakrydder
Evt noen oliven
4 dl reven ost. Jarlsberg, mozzarella el.


Vi tilsatte litt grønn paprika og noen ananasbiter på denne. Bruk gjerne krydderpølser som oss, blir mer smak


Fremgangsmåte

Posjonspizza:

Bunn: Rør gjær ut i vann, med litt olje, salt og pepper, og tilsett melet.
Eltes godt sammen og heves under ett håndkle.
Deles i fire og kjevles til ca 1 cm tykkelse.

Legg på en smurt plate og fylles med saus og fyll. Strø ost over.

Stek i ca 10 minutter ved 180 grader,

Pynt gjerne med basilikumblader eller ruccula.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 174,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Toro tomatpølsegryte.

Toro tomatpølsegryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.04.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 pose Toro Tomatpølsegryte
2-400 g pølserester
Krydderurter(feks basilikum, oregano ol)
4 porsjoner ris(følg oppskrift på pakken)



Fremgangsmåte

Dette er en god og enkel rett som passer til pølserester som blir liggende.
Bare følg oppskriften på posen og dryss over noen friske urter på den ferdige retten. Gryten er mild og god. For sterkere smak så kan du finhakke en chili oppi gryten. Husk at jo lenger den koker med jo sterkere blir den. Blir det for sterkt, bruk litt rømme eller fløte.

God apetitt!!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 263,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:559



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.