Populær Norsk Kveite


Oppdatertdato: 2003-10-03 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: GodfiskNordmenn spiser stadig mer kveite, og forbruket har i løpet av en treårs periode steget med over 60 prosent. I år 2000 spiste vi 470 tonn kveite her til lands, mens tallet i fjor er steget til 780 tonn. Det viser tall fra Eksportutvalget for fisk og GfK-Norge.

Forbruket av Norsk Kveite er spesielt høyt i november og desember, fordi kveite er en typisk fisk til høytider og spesielle anledninger. Fersk kveite kan ofte være vanskelig å få tak i, og tallene viser da også at nordmenn kjøper mest fryste kveiteskiver.

I dag er det spesielt fokus på oppdrettet Norsk Kveite, når Eksportutvalget for fisk arrangerer et fagseminar for kokker og kjøkkensjefer i Bergen. Dette skjer i forbindelse med fagmessen À la Carte, der oppdrettet Norsk Kveite står i sentrum for kokkenes interesse. Mesterkokk og årets kjøkkensjef 2001, Fredrik Hald, står for den faglige biten. Han har lang og god erfaring med oppdrettet Norsk Kveite fra sin restaurant Lucullus i Bergen, og har hatt denne fisken på menyen i over 10 år.

Norsk Kveite er en anvendelig fisk som er fast og lett og arbeide med. Fiskekjøttet er kjent for den hvite fargen og de store, tykke filetene, og gir gode muligheter for kreativ kokkekunst.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:40
Info.Sommermat.
Bringebær.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.