
Hva gjør man når man har dårlig tid og ønsker middag fort? Eller har dårlig råd og ikke har kjøpt inn saftige biffer for kvelden? Eller rett og slett ikke kan lage mat?
-Jo, man bruker en posesuppe. Disse enkle posene som alle butikker har i hyllene og som egner seg på de dagene som man har dårlig tid og råd, eller ikke er en kløpper på kjøkkenet.
Men bortsett fra å være ett enkelt og billig alternativ, kan man med enkle grep gjøre posesuppen om til ett måltid som man trygt kan servere svigermor.
Jeg har selv prøvd de fleste posesuppene og vet at alle kan fikses litt på slik at de nesten kan serveres i bedre selskap.
Men hvordan gjør man det, spør du?
Jo, med enkle knep og tilsetninger er det ikke noen hemmelighet dette. Det står til og med en del knep på selve suppeposen, om man gidder å lese det.
Men hvordan lage selve suppen?
Vel, har du ikke laget posesuppe før så tar vi ett lynkurs!
1. De fleste suppeposer åpnes og helles i en gryte, sammen med den mengden vann som står på posen.
2. Dette røres sammen, gjerne med en visp samtidig som det kokes opp.
3. Når det koker, så skrus varmen ned og det småkoker under omrøring av og til i de minutter som anbefales på pakken.
4. Voila!! Og middagen er ferdig
Og for å forbedre smaken av suppene kan du tilsette følgende:
1. Tomatsuppe. Tilsett litt makaroni, kokte egg ved servering, pølsebiter
2. Fiskesuppe. Tilsett kokt fisk, fiskeboller, reker, erter eller andre grønnsaker.
3. Kjøtt og betasuppe. Pølsebiter, kjøttbiter, grønnsaker kokte
4. Sjampinjongsuppe. Tilsett ekstra sopp og fløte
5. Blomkålsuppe. Tilsett ekstra blomkål og fløte
6. Spinatsuppe. Server med kokte egg.
7. Aspargessuppe. Tilsett selvfølgelig asparges
Her er det bare fantasien som setter en stopper.
Men skal en virkelig overbevise, så får du noen oppskrifter her som er hentet fra toro sine sider på nett. Alle er til 4 personer.
Nudelsuppe med kylling og reker
Denne suppen er lett og rask å lage. Server den som forrett eller som en enkel middag med godt bakverk til.
1 pose Toro Thailandsk Kyllingsuppe
200 g kyllingfilet
100 g reker
litt sitronsaft
Kok suppen som angitt,men med 1 liter vann. Strimle kyllingen, fres dem lett i en panne og ha dem i den ferdige suppen sammen med rekene. Smak til med sitronsaft og server sammen med varme baguetter eller Toro Nanbrød.
Rekesuppe med lime
Bytt ut den vanlige fiskesuppen og gi havets delikatesser en asiatisk vri! Med nudler, reker, oyster sauce og koriander får du en skikkelig smaksbombe som egner seg like godt en varm sommerdag som en kald høstkveld. Oyster sauce, eller østerssaus fåes i velassorterte matbutikker eller i innvandrerforretninger.
1 pose Toro Asiatisk Kyllingsuppe med nudler
500 g rå reker/scampi
1 vårløk
¼ ts raspet limeskall
¼ ts raspet sitronskall
2 ss limesaft
2 ts oyster sauce (østerssaus)
1-2 ss hakket korianderblader
Rense rekene og stek dem raskt på begge sider. Lag suppen etter bruksanvisningen og tilsett finstrimlet vårløk, oyster sauce, limesaft, raspet lime- og sitronskall og finhakket koriander.
Aspargessuppe med kylling & grønnsaker
En tradisjonell suppe som laget på denne måten blir til et smaksrikt og godt måltid. Servere med godt brød.
1 pose TORO Kremet Aspargessuppe
1,5 dl fløte
kyllingkjøtt
1/2 squash
1 rødløk
1.Tilbered suppen med 6 dl vann og 1,5 dl fløte
2.Tilsett strimlet ,lettstekt kyllingkjøtt,squash og rødløk.La alt koke med.
3.Serveres med varmt brød.
1 pose TORO Kremet Blomkålsuppe
200 g blomkålbuketter
300 g kjøttboller
2 ss finhakket persille
1 dl fløte
1.Tilbered suppen som anvist på posen og la blomkålbukettene koke med.
2.Mot slutten av koketiden tilsettes kjøttboller og fløte.
3.Serveres med et persilledryss og varmt brød
Stillehavssuppe
Dette er en utrolig enkel men smakfull suppe. Du kan servere den alene som et enkelt kveldsmåltid med nystekte baguetter til. Passer også ypperlig som forrett for alle som ønsker å tilbringe mer tid med gjestene enn ved komfyren.
1 pose Toro Thailandsk Kyllingsuppe
½ kg blåskjell
4dl kokosmelk
litt karri
litt hakkede urter
Rens blåskjellene godt og kast de som er ødelagt (åpne). Kok opp suppen med 6dl vann i en vid kasserolle eller dyp stekepanne. Tilsett blåskjellene og legg på lokk. La det koke i ca. 5 minutter. Ta ut blåskjellene og kast de som ikke har åpnet seg. Tilsett kokosmelk og smak til med karri og urter. Tilsett rensede blåskjell i suppe før servering. Bruk noen av blåskjellene med skall til pynt.
Fyldig suppemiddag
1 pose Tomatsuppe med Pasta og Boller
3 ss purre i ringer
3 tomater skåret i terninger
1 ss finhakket persille
1 dl kremfløte
1.Tilbered suppen som anvist på posen
2.Tilsett tomat,purre,persille og kremfløte på slutten av koketiden
3.Server suppen sammen med varmt brød.
Pariser purresuppe
3 ts Toro Kjøttbuljong ,pulver lys
200 g purre i fine strimler
1-2 ss mel
20 g smør
1-2 poteter i terninger
1,5 liter vann
hvit pepper
litt salt
1 dl kremfløte
1.Rist purrestrimlene i smør i en stor kasserolle og rør inn mel.
2.Tilsett vann,buljongpulver og poteter og la det småkoke til potetene er ferdige ca.15 min.
3.Ha i kremfløte,salt og pepper.
Suppelunch
Varm suppe og ferskt brød er deilig lunch.
1 pose Toro Kjøttsuppe med grønnsaker
1 liten boks kjøttboller
2-3 kokte poteter
1.Tilbered suppen som anvist på posen
2.Etter 5 minutter tilsettes kjøttboller og poteter og la dette koke med resten av tiden.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:206