Prisbelønnet whisky endelig til Norge


Oppdatertdato: 2006-11-21 Tema: Whisky Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Dewar´s whisky er en av verdens mest populære og er amerikanerens førstevalg blant skotsk whisky. I 160 år har familien Dewar forsynt verden med whisky og har innhentet over 130 medaljer og utmerkelser for sin kvalitetsbrennevin.

Familien Dewar´s sist utviklede whiskytype, Dewar´s 12 Year Old Special Reserve (Dewar´s 12) blir fra 1. november tilgjengelig i Norge. Dewar´s 12 ble lansert i 2000 og vant dobbel gull i San Francisco World Spirits Competitions to år på råd. Frem til mai i år har whiskyen blitt hedret med hele 17 internasjonale kvalitetsutmerkelser og priser verden over. Dewar´s 12 Year Old Special Reserve er nå den raskest voksende skotske whiskyen innenfor sin kategori og får stadig nye tilhengere over hele verden.

Blanding av de beste whiskyene

Dewar´s 12 Blend består av en blanding av de beste whiskyene fra området rundt Aberfeldy som ligger på det skotske høylandet. Området byr på en stor variasjon av smaksstiler som spenner seg fra malt til fruktig eller til og med røkt smak. Dewar´s 12 har en dyp gyllen og rik farge. Smaken er preget av en rik fruktig søthet og gir en avrundet munnfølelse med et snev av eikesmak. Lukten har et fruktig preg bestående av sultanas og rosiner med et hint av skotsk lyng som sammen gir en perfekt modnet lukt av whisky.

Når Dewar´s sjefsblander Tom Aitken skulle utvikle Dewars 12 Year Old Special Reserve tok han i bruk en tidligere teknikk utviklet av sin forgjenger A.J Cameron i forrige århundre, kalt ”Marrying”. Etter å ha blandet de ulike whiskyene til en perfekt smaksharmoni, legges blandingen igjen til lagring på eikefat slik at de ulike whisky-typene får anledning til å modnes sammen. Prosessen trenger egne lagringssteder og tar opptil 6 måneder. Resultatet blir en myk og velbalansert whisky.

Selges i 70 cl og koster 397 kroner.
Alkoholprosent 43%
Vinmonopolnummer: 5553801

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:968
Norsk mat.Rask mat.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.