Produserer 1400 tonn agurker


Oppdatertdato: 2013-08-24 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Stabburet


Tonnevis av syltede agurker produseres av Stabburet og mer enn 90 prosent av råvarene dyrkes lokalt.
På Rygge i Østfold produserer Stabburet 1400 tonn syltede agurker i løpet av de varmeste sommermånedene og mesteparten av råvarene kommer fra lokale bønder. I løpet av hektiske måneder fra juli til september, produseres 1400 tonn syltede agurker som skal ut i landets mange matbutikker. De to første juliukene mottok fabrikken på Rygge også fem trailerlass utlandske agurker, som er uunnværlig for å dekke etterspørselen på markedet. De resterende tonnene hentes fra gårder innenfor en mils radius. Og fordi de må behandles mens de er ferske, dvs. innen 12 timer etter ankomst, må produksjonen skje mens det er sol og sommer.

Henter arbeidskraft

I sesongproduksjonen må Stabburet hente inn mye ekstern arbeidskraft. 21 ansatte jobber med agurkproduksjonen på skift for at nordmenn skal få agurker til både frokost- og middagsbordet.
For Stabburet er det også viktig at vær og vind treffer – det er flere usikkerhetsmomenter ved agurkproduksjonen og derfor er det viktig at råvarene kommer til fabrikken tidsnok. Og med en holdbarhetsdato på nærmere 2,5 år er det ekstra viktig at Nora syltede agurker for stå på lager i seks uker slik at laken trekker inn. Ved den samme fabrikken produseres også Stabburets mest tradisjonsrike grønnsaker som Nora surkål, rødbeter og rødkål.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2710


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.