Prüm Essence BiB


Oppdatertdato: 2009-05-06 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Essensiell pappvin

Det kjente Mosel-vinhuset S. A. Prüm er klar med sin første vin på papp. Den kan bli en av sommerens klassikere.
Denne halvtørre og friske riesling-vinen er nemlig perfekt match til sesongens fisk og skalldyr. På grunn av litt restsødme går den spesielt godt til reker.

I boks

Det er stadig økende etterspørsel etter pappvin i Norge, som nå utgjør over 50 prosent av vinsalget på Vinmonopolet, og da er det lønnsomt å bli fristet til å tappe på papp. Ifølge importøren var det ingen enkel jobb få anerkjente og tradisjonsrike S. A. Prüm til å gå med på nettopp det. Dette er beviset på at de faktisk klarte det, og at det ikke gikk utover kvaliteten på vinen. Den eneste ulempen er at "pappvin" ikke kan lagres for lenge før den drikkes.

Kvaliteten i behold til tross, er dette likevel et stort skritt å ta for familiebedriften. Vingården har blitt drevet kommersielt i over 200 år, og Prüms historie kan spores så langt tilbake som til 1156, men ifølge vinmaker og innehaver Raimund Prüm er det likevel de siste 33 årene de største forandringene har skjedd.

Berømt

Siden 1971 har han løftet familiebedriften opp og frem og fått ry på seg for å lage noen av Tysklands beste viner fra noen av Mosels beste vinmarker.
Det som kjennetegner S.A Prüm er viner med gode fruktaromaer og mineralitet, og at de er autentiske for Mosel.
Prüms totale produksjon er på om lag 200 000 flasker, hvorav 70 prosent går til eksport. Essence er en av deres rimeligste viner, men den reflekterer likevel godt hva vinhuset står for.
Treliters-kartongen er foreløpig kun i Vinmonopolets bestillingsutvalg, men den finnes også på flaske i fullsortimentet.

Smak og behag:

Navn: Prüm Essence Riesling 2008 bib
Land/distrikt: Tyskland/Mosel
Produsent: Weingut S. A. Prüm
Pris: 349,90 kroner (300 cl), 99,90 (75 cl)
Polnummer: 300 cl: 5823406 (bu), 75cl 43301 (fullsortiment)
Alkohol: 11 %
Druer: 100 % riesling
Karakteristikk: Strågul med grønnskjær. Fruktig aroma med innslag av blomster, aprikos og fersken. Frisk og fruktig med lang og behagelig ettersmak.
Passer til: Best med mat. Fisk og skalldyr. Skulle du gå for asiatisk krydret mat, er den ypperlig til det også.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1591
Norsk mat.Kjøttkaker.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.