Prüm Essence Riesling 2006


Oppdatertdato: 2007-09-26 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Essensiell Riesling

Det er mange gode, tyske rieslinger til under hundrelappen, men Prüm Essence Riesling 2006 til 95 kroner slår knockout på de aller fleste.

Innehaver og vinmaker Raimond Prüm er i Mosel kjent som ”hakkespetten” eller ”Raimond den røde”. Han lager ikke rødvin, men er over 1,95 høy og har knallrødt hår. Han kunne like godt fått navnet ”Raimond den store” fordi han lager vin det står respekt av.
Vingårdene i Mosel har blitt drevet kommersielt i over 200 år, men ifølge Prüm er det likevel de siste 33 årene de største forandringene har skjedd.

Raimund Prüm mener nemlig selv at han er en trendsetter fordi han siden 1971 har utviklet familebedriften til å bli en av de mest suksessrike vingårdene i Mosel. Selskapet har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for å lage noen av Tysklands beste viner.
- Det typiske for Prüm er gode fruktaromaer og at vi prøver å vise karakteren fra jorden. Vinene har mineralitet og autentisk stil, sier Raimond Prüm.

Prüms totale produksjon er på om lag 200 000 flasker hvorav 70 prosent av vinen går til eksport. Essence er en av deres rimeligste viner, men den reflekterer likevel godt hva vinhuset står for.

Smak og behag:

Navn: Prüm Essence Riesling 2006
Land/distrikt: Tyskland/Mosel-Saar-Ruwer
Produsent: Weingut S. A. Prüm
Pris: 94,90 kroner
Polnummer: 43301 (testutvalg)
Alkohol: 11 %
Druer: 100 % riesling
Karakteristikk: Dyp gul farge med grønne toner. Fruktig aroma med elementer av blomster, epler, aprikos og fersken. Frisk, fruktig og lang smak.
Passer til: Restsødmen gjør at vinen passer ypperlig til krydret, asiatisk mat. Også god til norsk sjømat, eller den kan nytes uten matfølge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1194
Slanking.singelmat.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.