Prunotto Barbera D`Alba 2002/2003


Oppdatertdato: 2005-05-19 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Desken.no


Forførende røde damer

Prunottos entusiasme er ekte latinsk når de legger ut om sine røde damer. Og vi må ærlig innrømme at også vi har latt oss forføre av Piemonte-viner fra den anerkjente italienske produsent…
Barbera er etterhvert blitt et utbredt navn på norske vinkart. Begeistret er vi også blitt for disse rødvinene fra norditalienske Prunotto. De treffer særdeles godt i ganen på nordmenn som vil ha vin både med kropp og sjel…
Under Stavanger Vinuke 2005 gjør Prunottos representant, Emanuele Baldi, entré i visshet om at rødvinene fra Prunotto har oppnådd en posisjon i det norske markedet.
Prunotto Barbera D`Alba 2002/2003 fra Piemonte har dyp farge, er fyldig og elegant med behagelig ettersmak. Et godt valg fra restaurantens vinkart, som heller ikke etterlater seg for store tomrom i lommeboken (Polpris kr. 129,90).

Damene…

Under samtalen henleder brand manager Baldi på vinenes kjønn, og Barbera er for italienerne definitivt kvinne, og kalles derfor La Barbera.
–La Barbera D´Alba er den høye, slanke, langbente og noe snobbete utgaven av femina. La Barbera D´Asti derimot er den frodige, barmfagre – den unge Sofia Loren om du vil, sier Baldi, som for øvrig mener at dette må da de likestilte skandinavene kunne tåle uten å bli for ille berørt.

Imponert

Vi spør Baldi hvordan de røde damer og øvrige produkter faller i smak hos nordmenn.
–Jeg er imponert over nordmenn sans for vin fra den ”gamle verden”. Jeg hadde forestilt meg at dere var mer innrettet mot viner fra Australia, Sør-Afrika og Sør-Amerika. Jeg registerer at fransk vin har høy prestisje, men det gleder meg at interessen for italiensk vin er økende i Norge, og særlig deres interesse for vår Barbaresco. I andre markeder dominerer Barolo så mye at den stiller Barbaresco i skyggen. Desto hyggeligere var det å konstatere nordmenns genuine interesse for Barbaresco. Dette fordi begge vinene bærer frem Nebbiolo-druen på en fremragende måte, men samtidig har sin egen personlighet.

Drikker mindre og bedre

Det het lenge at til tross for sin store vinproduksjon så klarte italienerne å drikke opp nesten all vinen selv. Men en del har forandret seg i Italia også, både når det gjelder volum og lojalitet.
–Det flytende var en sentral del av dietten. Men siden 1950-tallet har italienernes vinvaner gått bort fra storforbruk av enkle hverdagsviner til en mer bevisst nytelse av kvalitetsviner. I dag drikker italienerne mye mindre enn for 50 år siden, men de drikker adskillig bedre.

Smak og behag

Navn: Prunotto Barbera d’Alba 2003
Pris: 129,90
Volum: 70 cl.
Alkoholstyrke: 13%
Distrikt: Italia, Piemonte
Produsent: Prunotto
Råvarer: 100% Barbera
Varenummer: 33021 Basis
Vår vurdering: Dyp rød. Frukt med preg av kirsebær, innslag av nøtt og lakris. Behagelig ettersmak med toner av karamell og forsiktig. Konsumferdig, men kan fortsatt lagres. Passer fint til lettere kjøtt og ost.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:596
Norsk mat.Kjøttdeig.
Wok.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.