Redd julebrusen!


Oppdatertdato: 2008-11-23 Tema: Julens_drikke Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dag Øyvind Olsen


Oslo (NW): Julebrus på glassflaske er blitt så populært at enkelte butikker allerede har vært utsolgt. Pant tomme flasker nå, ber produsentene.
Rentpack, som eier flaskene, opplever at svært mange vil ha julebrus på blanke langhalsede glassflasker. Mange nye flasker ble kjøpt inn til årets julebrussesong, men nå er de fleste revet bort.

– Vi oppfordrer alle til å kose seg med julebrusen, men vær så snill og pant flaskene når de er tomme slik at alle kan få julebrus på glassflaske, ber daglig leder Morten Sundell i Rentpack.
Julebrus på glassflasker selges som regel i sekspakning, og for mange er de pene flaskene en selvfølge på julebordet.

– Tidligere ble mange typer brus solgt på slike glassflasker, men nå er det nesten bare julebrus som tappes på langhalsede glassflasker, sier Sundell.

Kun glass-manko

Julebrus tappes også på plastflasker i stor og liten størrelse, men disse er det ikke knapphet på.

– Vi har inntrykk av at folk har handlet julebrus både mer og tidligere enn før. Vi har vært utsolgt enkelte steder i landet, sier kommunikasjonsrådgiver Lise Steensland MacKee i Ringnes.
Også andre produsenter som Hansa Borg Bryggerier, Grans Bryggeri, Berentsens Brygghus, Aass Bryggeri og Roma Mineralvannfabrikk merker den økte etterspørselen og har en utfordring med å levere nok julebrus i blanke glassflasker.
Desember er den travleste måneden for landets bryggerier og mineralvannprodusenter, og julebrusen tappes helt fram til jul.

Venneklubbe

Julebrusen har kommet tilbake for fullt i Norge de siste ti årene. På 1980-tallet forsvant julebrusen flere steder i landet. Julebrus er vanligvis rød eller brun.
Det er knyttet mye lokalpatriotisme til julebrusen, som til og med har venneklubber. Hamar & Lillehammer julebrus har for eksempel over 9000 venner på Facebook.
Julebrus testes nå også av flere avisredaksjoner på lik linje med juleøl.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1445
Slanking.Kjøttdeig.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.