Rein-vin for pengene


Oppdatertdato: 2004-10-28 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: desken.no


Denne helgen er vi atter i vilt-modus. Etter forrige ukes savn av sommer er vi nå blitt fortrolig med at høsten er kommet. Enten reinsdyret er felt, eller oksen putrer i ovnen, kan vi ta frem sydafrikaner Fleur du Cap Shiraz Cabernet Sauvignon Pinotage 2002 som et godt tilbehør.

Syd-Afrika regnes som en del av ”den nye vin-verdenen” selv om sydafrikanerne har produsert vin i en årrekke. Kjennetegnet for de nye vinene er at de er fruktige og smaksrike på røde bær. Enkelte vineksperter omtaler gjerne en del av disse vinene lettere nedlatende som ”kommersielle”, men denne helgens vin har noe ekstra ved seg – den er frisk nok for de som liker rent fruktige viner, men har også islett av eik og streif av røyk og sjokolade som gir litt ekstra krydder i vintilværelsen. I tillegg er den svært pen å se på; dyp rødfiolett og prisen rett i underkant av 120 kroner burde ikke virke avskrekkende.

Produsenten Bergkelder har siden 1967 ligget som et landemerke på åssidene i Papegaaiberg i utkanten av Stellenbosch og er en anerkjent innovatør i Syd-Afrikas vinverden. Produsenten introduserte i 70-årene de klassiske vindruene Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Merlot for de lokale vinbøndene og i 1998 introduserte Berkelder sin kolleksjon av de ufiltrerte vinene Fleur du Cap for å beholde mest mulig av de forskjellige druesmakene helt frem til vinglasset. (desken.no)

Smak og behag
Navn: Fleur du Cap Shiraz Cabernet Sauvignon Pinotage 2002
Karakteristikk: Dyp rødfiolett, frisk og relativt fruktig, moderat smak av eik med streif av røyk og sjokolade.
Best til: Elg, rådyr, hjort, okse og lam.
Druer: 45% Shiraz, 30% Cabernet Sauvignon, 25% Pinotage
Land/distrikt: Syd-Afrika/Coastal Region
Produsent: The Bergkelder
Importør: Strøm
Alkoholstyrke: 13,5%
Sukker: 2,90 g/l
Syre: 6,30 g/l
Pris: 119,90
Pol nr: 20379

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:407Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.