Reis til Bangkok i vår og opplev mat og kultur på en ny måte


Oppdatertdato: 2018-03-15 Tema: Matkultur Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Tourism Authority of Thailand Kilder: Tourism Authority of Thailand


Bangkok er en av verdens største og mest interessante byer, og vi har vært der flere ganger. Her kan du oppleve den ultimate luksus sammen med yrende markeder og spennende streetfood. Du kan reise fra luksus Michelin restauranter og ned på gaten til små sykkel restauranter med nydelig Pad Thai eller andre kjente thai retter.
Mange er kanskje litt skeptiske til å besøke Bangkok når de ser i media ang protester i gatene, oversvømmelser, militærjunta og varme, samt ett utrolig trafikkaos. Men vi har vært her både før og etter militærovertakelsen, under storflommen i oktober 2011 og når tempen har nærmet seg 40 grader i gatene, alt i alt 6-8 ganger de siste årene. Men det jeg kan si er at de siste årene er mye av de problemene som var før, ordnet opp i, det er mye mer kontrollert taxisystem, svindel og scam er redusert veldig, og man føler seg igjen trygg når en går rundt.
Selv om en nok fortsatt bør være forsiktig med all trafikken og flere tvilsomme spisesteder på gata, og man blir jo enda lurt for penger av selgere og tuk-tuk sjåfører, men så lenge det er småpenger så gjør det jo ingenting.Men tilbake til mat og kultur. Denne pressemeldingen under kom i innboksen min i dag og her har dere muligheten til å oppleve Bangkok på en ny måte. Og i denne perioden før sommeren hos oss er det bra vær og varmt i byen. Flommene kommer stort sett utover høsten. Og samtidig kan man få oppleve ultimate luksus på hotellene til samme pris for ett slitent rom på hotell i Bergen hjemme.

Og som tips vil jeg anbefale å besøke noen av de enormt store markedene om kvelden med utrolige priser på f.eks. klær, sightseeing på elva eller bare vandre rundt i byen. Og husk at de store floating markedene er langt utenfor byen.

Go Local in Bangkok – en genuin opplevelse av Bangkoks kulinariske verden

Bangkok er en storby som er berømt for maten sin. I dag kan reisende få en genuin opplevelse av maten og kulturen byen har å by på, sammen med lokalbefolkningen. Stockholm-kontoret til turistmyndighetene i Thailand tilbyr tre aktiviteter som reisende fra Norge, Sverige, Danmark og Finland kan delta i helt gratis i perioden 15. april til 1. juni 2018: Cooking Real Pad Thai (tilberedning av ekte pad thai), Bangkok Community Foodie Adventure og Chinatown by Night.

Mange turister drømmer om å bli vist rundt av en lokal guide når de skal utforske nye destinasjoner, slik at de virkelig får oppleve stedet på en genuin måte. Denne drømmen kan gå i oppfyllelse når man besøker Bangkok under kampanjen «Go Local in Bangkok», som kombinerer mat og kulturopplevelser i regi av Stockholm-kontoret til turistmyndighetene i Thailand. Ved bestilling av reiser til Bangkok er det i perioden 15. april til 1. juni 2018 mulig å delta ved én av tre eksklusive ekstra halvdagsopplevelser.

De tre aktivitetene man kan delta i, er «Cooking Real Pad Thai», «Bangkok Community Foodie Adventure» og «Chinatown by Night».

Med Cooking Real Pad Thai kan du få delikate smaksprøver fra et av de beste matstrøkene i Bangkok: nabolaget Nang Loeng. Her kan du lære deg å lage den klassiske nudelretten pad thai slik det gjøres på gaten, og nyte den til lunsj.

Bangkok Community Foodie Adventure lar deg oppleve et av de best gjemte stedene for en uovertruffen lokal matopplevelse i det gammelmodige Nang Loeng-strøket. Under denne aktiviteten får man prøve forskjellige lokale retter, fra varmmat til desserter, basert på oppskrifter man har holdt liv i siden annen verdenskrig, høre anekdoter og lære om den lokale kulturen.

Med Chinatown by Night får du spasere langs det travle Chinatown-distriktet (Yaowarat), som kan virke kjedelig på dagtid, men som våkner til liv om natten. Prøv forskjellige lokale lekkerbiskener, fra fyldige småretter til snacks og desserter, ved de mange fristende gatekjøkkenene. Etter middag er det tid for en pubrunde i det trendy pubdistriktet med fremkomstmiddelet tuk-tuk. Denne opplevelsen gir et spennende innblikk i den thai-kinesiske kulturen i et av de eldste nabolagene i Bangkok.

- Målet med denne kampanjen er å stimulere det nordiske markedet til å reise til Thailand, samtidig som man støtter flyselskapene og reisebyråene utenom hovedsesongen. Vi er svært glade for å kunne tilby nordiske reisende ekstraturer til Thailand for å vise dem andre sider ved Bangkok enn de mest kjente, sier Pakkanan Winijchai, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum, med kontor i Stockholm.

For å melde deg på en av de eksklusive turene, se www.tatnordic.com.

Betingelser for ekstraturene:

  • Utreise må finne sted fra Norge, Sverige, Danmark eller Finland.
  • Flybilletten må kjøpes tidligst 5. mars 2018.
  • Turene er tilgjengelige fra 15. april til 1. juni 2018.


Og så under her 3 thai retter du kan lage hjemme slik at du kan forberede ganen til turen.


AnnonsePad Thai med kylling


Prøv også Pad Thai med kylling.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Pad Thai saus
3/4 ss. Tamarind pasta oppløst i 1/4 kopp varmt vann
2 ss. Fiskesaus, + evt ekstra for smak(ikke alle liker denne)
1-3 ts. Chili saus, eller kan erstattes med 1/2 ts. Eller mer tørket knust chili eller cayenne, etter smak
3 ss. Brunt sukker

2 porsjoner Thai ris nudler, i bredder som linguini
1,5 kopper rå kyllingbryst i biter

Marinade for kylling:
1 ts. Maisenna oppløst i 3 ss. Soyasaus
4 fedd hvitløk, finhakket
valgfritt: 1-2 frisk rød chili, hakket

3 kopper ferske bønnespirer
3 vårløk i skiver
1/2 kopp frisk koriander
1/3 kopp knust eller grovt hakkede peanøtter (eller andre nøtter, som for eksempel cashewnøtter)
1/4 kopp kyllingbuljong
1/8 ts. Malt hvit pepper
vegetabilsk olje for steking, og noen limebåter


En klassisk thai rett. Denne er opprinnelig oversatt fra Thai. Men bruker ingredienser man kan skaffe i norge, kanskje unntatt bananblomst:)


Fremgangsmåte

Kok opp vann, ta vekk fra platen og ha i nudler. La de ligge i vannet til de er "al dente". Sil av og skyll med kaldt vann, sett til side.
Gjør klar Pad Thai sausen ved å blande sammen i en kopp. Legg kyllingbitene i en liten bolle. Rør sammen marinaden og hell over kyllingen. Rør godt og sett til side.
Varm opp en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Legg 1-2 ss. Olje pluss hvitløk og hakket chili, hvis du bruker det. Rør til velduftende (30 sekunder).

Legg i kyllingen sammen med marinaden. Stek 30 sekunder til 1 minutt. Når wok/gryte blir tørr, tilsetter du litt kyllingbuljong, 1-2 ss. Gangen, for å holde kyllingen fuktig. Fortsett å steke på denne måten til kyllingen er kokt (5-8 minutter).

Tilsett nudler, og hell Pad Thai saus over. Bruk to slikkepotter, skjeer, eller andre redskaper, stek nudler fort i woken. Bruk en mild "løft og vri" metode (som blanding av en salat) for å hindre nudler fra å brekke. Rør på denne måten 1-2 minutter. Hvis du woken blir for tørr, skyv nudler til side og ha litt mer olje i bunnen (men ikke mer buljong).
Tilsett bønnespirer og strø over pepper. Fortsett å blande 1 minutt, eller til nudler er ferdige. Nudler er perfekte når de ikke lenger er "harde" eller crunchy, men klebrige!
Prøvesmak for krydder, og tilsett mer fiskesaus inntil ønsket smak er nådd. Rør godt.

Løft nudler ned på en tallerken. Topp med generøse mengder av frisk koriander, vårløk og knuste/hakkede nøtter. Legg ferske lime båter ved, og hvis ønskelig, ekstra saus ved siden av. Limen skal presses over retten før man spiser. Kan serveres med bananblomst.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 151,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grønn karri med kylling


Prøv også Grønn karri med kylling.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 02.04.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

0,5 pose med grønn karri kryddermiks fra santa maria
1,5 kopp(er) kokosmelk
300 gr renskåret kyllingkjøtt i biter
250 gr pak choy i biter
0,5 stk grønn paprika strimlet
0,5 stk rød paprika strimlet

1 dash salt og pepper evt
2 porsjoner ris.


En enkel grønn karri lagd med ferdig krydderblanding fra Santa Maria. Enkelt og godt. Andre grønnsaker kan brukes her. Evt prøv med aubergine.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stekepanne.
Stek kyllingen gyllenbrun.Hell over kryddermiksen.
La surre 1 minutt.
Ha i kokosmelk. Kok i noen minutter.
Ha så i paprika og pak choy. La surre noen minutter.
Smak evt til med salt og pepper.

Server med ris eller for eksempel pasta som vi og prøvde dagen etterpå.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)


Prøv også Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai).

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 kyllingfileter i tynne strimler
saft og skall av 1/2 lime
2 vårløk (eller 1 løk)
1 hvitløkbåt
1/2 rød chili
1 tommelstor bit frisk ingefær
1 ss olje til steking
7 dl vann + 1 hønsebuljongterning
1 boks kokosmelk
1 ss soyasaus
1 pakke kyllingnudler
noen kvister hakket koriander


Oppdatert versjon av Tom Ka Gai. Vi lager denne stadig vekk. Men smaker nydelig og er fin for dårlige mager.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og bland med limesaft og –skall. Sett til side. Finhakk grønnsakene og fres dem raskt i olje til de blir myke og blanke. Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.

Tilsett nudler og kyllingstrimler og la suppen småkoke ca. 5 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør forsiktig i suppen noen ganger under kokingen. Dryss over hakket koriander før servering. Server eventuelt kokt ris ved siden av. Sett østerssaus, soyasaus og søt chilisaus på bordet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3118
Info.Produkttester.
Pasta.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.