Rekordstort Matstreif


Oppdatertdato: 2013-09-13 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Jon Marius Nilsson/Innovasjon Norge


Siden oppstarten i 2005 har interessen for norske råvarer økt betraktelig. Årets Matstreif på Rådhusplassen 13. og 14. september blir rekordstort.
- Vi opplever større pågang av utstillere i år enn noen gang før, sier Arne Rød, prosjektleder for Matstreif.
Under festivalen fylles Rådhusplassen av over 180 utstillere. Store og små matprodusenter disker opp med smaksopplevelser fra hele landet. Matstreif byr på både det sære og det kjære fra hele landet, man får tak i det meste.

- I 2012 hadde vi over 160 000 fornøyde gjester og mange utstillere meldte om omsetningsrekord. Det viser at Matstreif er et utmerket utstillingsvindu for produsenter fra hele landet. Nærheten mellom produsent og kunde gjør at folk kommer tilbake år etter år, sier Rød.

Unike smaksopplevelser fra sjø og land

På Sjømattorget tilbyr vi et mangfold av fersk sjømat, og er du heldig stikker du av med en hel fiskedisk på sjømatauksjonen. For anledningen flytter Norges beste fiskebutikk, Knutstad&Holen, fra Hamar til Rådhusplassen. I Matmerk-teltet finner man spesialiteter og produkter med beskyttet betegnelse. Ishavrøye fra Vesterålen, oster i verdensklasse fra Tingvollost og Gulløye fra Tromspotet, for å nevne noen. Sammen med Norsk Drikkekultur har vi gleden av å tilby 67 ølsorter og 5 typer cider, kun håndlaget. 19 bryggerier vil være representert. Bondens marked stiller med rekordstort marked, her får man sesongens beste råvarer, de ferskeste bakevarene og en hyggelig prat.

Konkurranser

Fredag kan man få med seg Norges beste unge fagfolk i aksjon i NM for sjømat og kjøttfag. På lørdag skal det konkurreres i regionalmat, det står mellom Lovisekylling og Frøyaslaks. I tillegg skal matbloggere til pers i finalen for årets Salma Chef.

Kurs

Av erfaring kommer mange på Matstreif for å få inspirasjon og lære om mat og kokkelering. Vi gjentar fjorårets suksess med kurs i kokkens beste hjelpemidler med Harald Berger fra Bølgen og Moi. Stadig flere ønsker å lage mat fra bunnen av, derfor holder Helge Oksnes fra kokkelauget og Meny Oasen kurs i pølsestapping. Vi tilbyr kurs i hvordan utnytte sesongens råvarer på best mulig måte, enten det er i supper eller desserter.

Aktiviteter for barn

For de yngste har vi mange aktiviteter, lek og læring i skjønn forening. Barna kan boltre seg med Havets skattkiste, fiske krabber i akvariet og være med på Terje Ness barnerestaurant og hans kolleger. Barnehagebåten ligger til kai på Rådhuskaia denne helgen.

Program

Fredag 13. september 11.00-20.00 (NM i sjømat starter kl 0900 og offisiell åpning er kl 1230)
Lørdag 14. september 10.00-18.00
Komplett program og utstillerliste finner du på Matsreif.no

Tall

180 utstillere
12 barneaktiviteter
17 ulike kurs
80 typer mikrobrygg, cider og kildevann, 19 bryggerier
200.000 gjester
9. året Matstreif arrangeresLegg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2726Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.