Restaurant Sørlandet. langt over våre forventninger!


Oppdatertdato: 2008-04-12 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Restaurant Sørlandet i Kristiansand er blant de mest kommenterte restauranter i vår restaurantguide, og vi måtte derfor ta ett besøk for å se om det var noe hold i kommentarene.
Og for å si det med en gang så er dette en av de litt glemte perlene i Kristiansand.
Som de av oss som bor i byen vet, har restauranten en litt håpløs beliggenhet i forhold til "lysløypa", og med ett kjedelig ytre så går man gjerne forbi. Men det bør en absolutt ikke gjøre, for her er det flotte lokaler, med ypperlig mat til greie priser, hyggelig personale og svært barnevennlig.

Miljø og omgivelser.

Restaurant Sørlandet ligger i de gamle lokalene til Hotel Fregatten. Dette er i en av de mest traffikerte gatene i sentrum og en litt håpløs beliggenhet. Men innvendig er det helt annerledes.
Her det gode stoler å sitte i, kunst på veggene, skikkelige duker, flere lokaler innenfor med salonger, flere barer for selskaper, en hage som er flott for barna, ett av de største lekerom jeg har sett og en lun stemning.

Menyen

Menyen inneholder 4 forretter og 4 småretter fra kr 79.- til kr 149.-, 9 hovedretter fra kr 129.- til kr 269.-, samt 5 desserter fra kr 59.- til kr 96.-. Det er flere standard retter men innslag av noen litt utenom valg. det er noen supper, kjøtt og fiskeretter. En pastarett, en burger, lammefilet, torsk, T bone steak, og faktisk hjemmelagd brød med forskjellig sandwich pålegg.

Restauranten har og ett vinkart av den enkle typen. Og med ett greit utvalg uten de store høydarene. Vi drakk ikke vin til maten.

Kjøkken

Vi bestilte hovedrett og dessert. Lammefilet og torsk til hovedrett, samt baked alaska og sjokoladekake til dessert. Hovedrettene ble servert med fløtestuede poteter og stekte.
Og for ikke å glemme kuvertbrødet som virkelig var godt, og som ble servert med aioli og ikke det vanlige smøret.
Smaken var det ikke noe å si på og det eneste problemet vårt var at vi ble for mette. Anretning var smakfull og tilbehør passet fint sammen og det ble brukt enkle råvarer, ikke noe unødvendig fiks fakseri.
Dessertene var mektige og fantastisk gode. En tung avslutning på en god middag.

Service

Servicen er hyggelig og avslappet. Ikke for stivt eller kaldt. Det var få gjester så vi fikk god oppmerksomhet. Og det er ganske utrolig at ikke fler finner veien hit.

Priser

Prisene er ganske rimelige og våre retter kostet kr 239.- for torskerygg og det samme for lammefilet. Og kr 96.- for sjokoladekake og kr 79.- for baked alaska (som undertegnede aldri hadde smakt før)

Konklusjon

Dette er ett min mening ett av de stedene en virkelig bør besøke. Her får en virkelig mye igjen for pengene og det er synd at det er beliggenheten som avgjør at det er besøk.
Stedet har og muligheter for å ta i mot grupper, selskap og er veldig godt egnet for barnefamilier, med ett skikkelig lekerom. De har og familiemiddag om søndagene, og har en unger så er dette jo perfekt.

Vi har ikke satt karakter på besøket da vi gjorde oss til kjenne for å få tatt noen bilder. Men teksten over taler vel sitt.

Flere bilder


Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1307
Norsk mat.Kjøttkaker.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.