Restauranter i Grimstad


Oppdatertdato: 2010-08-13 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Marianne


Vi har tatt noen dager i en av mine nabobyer langs Sørlandskysten, nemlig Grimstad. Her finnes det et greit utvalg av restauranter og vi har prøvd tre av dem. Nemlig Haven Brasserie, Apotekergården og Biffhuset (tidl. Big Horn). Ellers er det flere andre plasser her som for eksempel Dolly Dimple, kjelleren på Rica Hotel Grimstad, Ibsen Cafe og en Wok/sushi restaurant.

Haven Brasserie

Denne ligger veldig sentralt til på brygga i Grimstad. Har stor terrasse med duk over. Her er det ofte underholdning om sommeren. Vi var her på konsert med Finn Kalvik og det er en fin plass til slikt. Det er og en grei meny som ikke er av de mest avanserte, men som inneholder det mest nødvendige.

Miljø og omgivelser

En typisk sommerrestaurant med svær terrasse. Ikke så veldig koselig inne, men helt greit. Ligger sentralt på brygga, og er den som ligger like ved sjøen i Grimstad. Fin utsikt fra noen bord inne utover båthavna. Utsikt.

Menyen

Helt grei meny med utvalg i pasta, pizza, lunsjretter og en noe fiskepreget a la carte meny. Priser midt på treet. Har greit utvalg av drikke. Vi betalte kr 653.- for 2 hovedretter, 2 desserter, 2 kaffe, brus og lettøl. Ikke galt.

Kjøkken

Vi spiste laks og kyllingbryst, med banansplitt og tiramisu til dessert. Maten var midt på treet og banansplitten fikk pluss for nøtter på toppen. Vi ble gode og mette for en rimelig penge.

Service

Her er det mer ullent! Det var ingen velkomst av servitørene selv om de så vi kom, og det var ikke så mange gjester. Men man bør ikke stille så veldig høye krav her da dette var mer sommerrestaurant. Maten kom i alle fall raskt på bordet og ble servert riktig. Det var heller ikke noe mas på oss da vi satt ganske lenge pga regnvær.
Når vi var på konsert her noen dager etter ble det bare drikke. Og helt grei servering. Men ikke det helt store utvalget.

Konklusjon

Dette er en typisk sommerrestaurant med god plass og høyt trykk om sommeren. Mye bra underholdning og trubadur på piano ellers. Delt opp i uterestaurant, pianobar og brasserie innerst.

Apotekergården

Apotekergården var en skikkelig gourmetrestaurant tidligere, men har nå fått ett nytt konsept med lettere meny, bar og mer sommerpreg. Har fortsatt en flott uterestaurant, men virker litt slitt. Store lokaler inne med muligheter for selskaper. Det er og underholdning her i sommer.

Miljø og omgivelser

Ligger midt i byen, med pulserende liv rundt. Sjarmerende uterestaurant med avslappet stemning. Greie lokaler inne med bar.

Menyen

Har også en litt typisk sommermeny. Flere lunsjretter, pizza, 5 hovedretter og 4 desserter. Egen barnemeny(burger og pizza). Nesten alle hovedrettene koster kr 195.-. Rimelige priser som samsvarer med Haven Brasserie

Kjøkken

Vi spiste sjøtunge og stangekylling. Maten var god, men ikke av den klassen som det var her før. Tallerkenene var heller ikke så innbydende lagt opp. Vi satt inne ved baren å spiste og det er litt trafikk her av folk. Og ikke alle var helt edrue.

Service

Servicen er heller ikke den beste lenger. Noe tilfeldig og en føler seg ikke så veldig velkommen. Det samme følte vi på Haven Brasserie.

Konklusjon

Her er det en helt annen standard enn det var før. Men og grei mat til rimelige priser. Flere småretter og det smaker. Litt sommeraktig og slitt preg over stedet, men det er jo et gammelt hus.

Biffhuset

Biffhuset i Grimstad er en tidligere Big Horn restaurant. Har noe lignende samme menyen. Ligger litt gjemt inne mellom husene, men her er en helt annen standard på mat og service, og noe høyere priser.

Miljø og omgivelser

Ligger midt i byen, litt bortgjemt inn fra Storgaten og dårlig skiltet. Men er koselig og solid innredet.

Menyen

Her er en meny som er ganske identisk med Big Horn, med biff i forskjellige former og størrelser. Forskjellige sideorders og slik en bestillingslapp hvor du selv skriver hva du skal ha. Prisene er og noe høyere enn de to foregående restauranter.

Kjøkken

Vi spiste lammefilet og ovnsbakt laksefilet med friterte løkringer som forrett! Og dette var godt. Maten smakte som den skulle, og det var nok mat.

Service

Servicen er her helt topp, mye bedre og mer profesjonell enn foregående steder. Og i alle fall hos den ene servitøren var smilet på plass.

Konklusjon

Koselig sted med veldig god mat. Tidligere Big Horn som fortsatt har lignende meny. Litt bortgjemt, men absolutt verd turen inn i smuget. Her er det mer stille inne og man får sitte i fred og ro å spise. Anbefales.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1951Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.