Restaurantsuksess i Berlin


Oppdatertdato: 2013-01-25 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: John Riise, LMD


Restaurantsjef Solbjørg Kvålshaugen har travle dager i restauranten på den norske standen på Grune Woche. Smørbrød med roastbeef av elg, reker og laks, fiskesuppe og tre-retters menyer serveres på løpende bånd til en strøm av gjester.

- I begynnelsen av uken brøt vi en magisk grense. Vi passerte en omsetning i restauranten på drøyt 6000 Euro. I løpet av en dag hadde vi over 90 forhåndsbestilte lunsjer i tillegg til løpende servering fra a la carte menyen og salg av smaksprøver, sier Solbjørg Kvålshaugen.

Kvalitet i hele linja

Kjøkkensjef Petter Wahl Sekne fra Fursethgruppen er i Berlin for tredje år på rad og har et solid lag med kokker i sving på kjøkkenet. Kjøkkensjefer fra Banketten på Ullevål stadion, Ekeberg restauranten og restauranthuset Operaen og tre soussjefer sørger for høy kvalitet i hele kjøkkenteamet.
I tillegg jobber en rekke norsk studenter som studerer i Berlin som servitører i restauranten. Det er og god hjelp å få av elevene fra Ole Vig videregående skole, som er på studietur på Grüne Woche. De hjelper til med å rydde,vaske opp og selger vafler på den norske standen.

- Vi har påfallende mange stamgjester i restauranten, både fra Messe Berlin og utstillere fra andre nasjoner. Vi har en gjest som kommer hver dag. Han betaler inngangsbillett for å spise på ”Berlins beste restaurant”, sier Kvålshaugen.

Store kontraster

Ellers er Solbjørg Kvålshaugen å finne som vertinne på Fondsbu turisthytte i Jotunheimen store deler av året. Fra Berlin går turen direkte til Fondsbu for å åpne hytta og kviste løyper til sesongen starter opp 15. februar.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2618


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.