Revolusjon i syltetøyhyllen! Lerum lanserer ekte syltetøy uten tilsatt sukker


Oppdatertdato: 2007-07-22 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Cision


Lerum opplever stor suksess med sine nye saftserie ”Utan tilsett sukker.” Nå lanserer 100-års jubilanten i Sogndal også syltetøy i samme serie. Med ekte Lerumsmak, få kalorier, ekstra høyt bærinnhold og Lerum-ambassadør Tone Damli Aaberge ønsker selskapet å møte nordmenns nye sukkervaner.

- Vi lanserte saftserien ”Utan tilsett sukker” i fjor med fantastisk suksess. Nå utvides serien til også å gjelde syltetøy. Saften gjorde vi spesielt god ved å fylle flasken med hele 97 prosent råsaft, nå fyller vi syltetøyglasset med hele 60 prosent frukt og bær. Produktene har ekte Lerumsmak samtidig som kalorinnholdet er på et minimum – kun 53 kcal pr 100 gram. Dette er faktisk ekte syltetøy med mindre kaloriinnhold enn lettsyltetøy, forteller produktsjef Grethe Kristin Lerum.

Ekte smak med god samvittighet

På få år er spise- og drikkevanene endret radikalt i Norge. Forbrukerne krever produkter som inneholder minst mulig sukker, smaker godt og som man kan spise med god samvittighet.

- Vi har laget tre nye syltetøysorter for folk som er opptatt av hva de spiser. Syltetøyet er av beste kvalitet samtidig som det kan spises uten å tenke på tilsatt sukker og unødige kalorier. Lerumsaften er en stor salgssuksess, og vi tror at syltetøyet vil bli godt motatt på brødskiver og vafler rundt om i Norges land, sier Grethe Kristin Lerum.

Tre varianter basert på ekte vare i 100 år

De tre nye syltetøysortene fra Lerum er; Eple & pære, Fersken & appelsin og Jordbær. Alle tre inneholder 60 prosent frukt og bær. I tillegg til frukten og bærenes naturlige søtningsinnhold, er syltetøyet søtet med Splenda (Sucralose), som er laget av sukker og smaker som sukker.

- Frukt- og bærinnholdet i den nye serien vår kommer fra produsenter vi har samarbeidet med i flere generasjoner. Det langvarige samarbeidet har gitt oss en unik mulighet til å påvirke og utvikle frukt- og bærproduksjonen til leverandørene. I år er det 100 år sidan saft og syltetøy-eventyret begynte noen kilometer utenfor Sogndal sentrum, legger Grethe til.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1139
Slanking.Hverdagsmat.
Torsk.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.