Rimelig og god mat på wok restaurant i sentrum av Kristiansand


Oppdatertdato: 2006-08-28 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


WokDavidsFood er en liten wok restaurant som ligger sentralt i Dronningens gate i sentum av Kristiansand. Her er det enkelt og greit, med veldig hyggelig betjening og god/rask mat. Restauranten har muligheten for å ta med maten, eller spise på stedet. Har en bakgård med bord som det kan røykes ved.
Vi besøkte denne lille restauranten en augustdag og ble overrasket over den gode smaken på maten og den hjertelige servicen fra det asiatiske vertsskapet.

Miljø og omgivelser

Stedet ligger midt i sentrum og det er noe trafikk utenfor, men med lav fartsgrense gjør det ikke noe. Hyggelig å sitte ved vinduet for å se på folk som går forbi.
Interiøret er litt kjedelig og enkelt, men det er gode stoler/sofaer. Har nok litt gatekjøkken preg over seg. Her er og mulighet for å sitte i bakgården for de som evt vil røyke.
Gjestene er nok en del studenter, men og vanlige folk som ønsker god, rimelig mat.

Menyen

Dette er en wokrestaurant hvor det er ett fyldig utvalg av wokretter med mange kombinasjoner av sauser og styrkegrad.
Bestilling er litt spesiell da en selv plukker grønnsaker til det en har bestillt. Alle wokrettene ligger rundt 100.-

Men i tillegg fins det flere andre retter som supper, vårruller, stekt ris osv til en rimelig pris. Og har en dårlig råd kan en faktisk bare bestille ris med saus til ca 30.-. Dette kan jo være greit når studielånet er brukt opp på andre mer eller mindre nødvendige ting!

Alle wokrettene ca 15 forskjellige kan kombineres med 9-10 forskjellige sauser. Man kan og velge styrkegrad på disse.
Ellers er det godt utvalg i drikke og flere forskjellige kaffetyper.

Kjøkken

Her kommer kveldens opptur, og for ketchup sin del(som er en svoren tilhenger av wokretter) var dette ett stort pluss i boken. Maten er virkelig god!!
Vi bestillte en wok med friterte kongereker i sur/søt saus og en porsjon med okse, svin og kylling i karrisaus. Begge retter følges av en bolle ris og var virkelig gode. Det kunne faktisk ha vært litt større porsjoner her.

Etter vi var ferdige med å spise måtte vi høre mer med kokken om maten. Og han fortalte at alle sauser som de brukte var hjemmelagd på forhånd(ingen ferdigkjøpte), samt at det bare ble brukt ferskt kjøtt og råvarer. Kjøttet ble marinert før det ble fritert og stekt i woken.
Selve tilberedningen kunne vi følge med da kokken står ute i restauranten.

Service

Her bestiller en selv i kassen pg betaler med en gang. Går så over til kokken, velger grønnsaker og setter seg å venter. Maten blir ferdig på få minutter.
Personellet er veldig hyggelige som de ofte er på asiatiske restauranter og man føler seg godt mottatt. Det er en avslappet atmosfære inne, samtidig som det går raskt og greit. Husk at dette er en enkel restaurant hvor en ikke kan sammenlikne service med dyrere a la carte restauranter. Men en blir mett på en rimelig måte med god mat, og det betyr jo noe!!

Priser

Prisene er greie nok. Wokrettene er midt på treet, men det er rimeligere alternativer. Og så er det rabatt for studenter.

Konklusjon

Vi er igjen godt fornøyd med restaurantbesøket vårt. Maten er god og det er veldig hyggelig betjening. Priser er greie nok, men lokalene er litt triste.
Men skal en bli mett på en rask og rimelig måte er det å anbefale ett besøk. Og så er dette mat som ikke ligger som en klump i magen i mange timer. Det er lett og sunt.

Karakterer:

Kjøkken/mat 8
Drikke 7
Meny 8
Miljø/omgivelser 6
Service 8
Pris 8
Totalt 45 av 60 mulige

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:907
Norsk mat.Lapskaus.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.