Robertson Cabernet Sauvignon 2007


Oppdatertdato: 2009-01-28 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Snill og matvennlig

Robertson Cabernet Sauvignon 2007 er snill både når det gjelder kroner og smak. I tillegg er den svært lett å matche med mat.

Denne røde sørafrikaneren koster 100 kroner og passer til alt fra biff, lam og vilt til svinekjøtt og pastaretter. Den går godt overens med nesten alt fordi den ikke har harde kanter, men fruktig, mild og rund med myke tanniner. Den er også god uten følge av mat.

Populær

Vinen produseres av Robertson Winery, et kooperativ med 42 medlemmer som dyrker druer på 1350 hektar jord i Western Cape-distriktet. Det aller meste av vinen herfra er rød og laget på klassiske franske druer som merlot, shiraz og cabernet sauvignon som i denne.

Det som er spesielt med akkurat denne vinen, er at druene fra de forskjellige medlemmene gjæres hver for seg, før vinen til slutt blandes. Dette gjør at de ulike smakene bevares og dette skal gi vinen litt flere nyanser.

Kanskje dette er årsaken til Robertsons suksess i Norge? Da selskapet introduserte sin cabernet sauvignon for første gang i Norge i 2003 etablerte den seg raskt som en av de sørafrikanske bestselgerne på Vinmonopolet.

Mot fattigdom

Robertsons suksess bidro umiddelbart til å skape over nye 100 arbeidsplasser i Robertson District, som er et område med mange fattige bønder.

Robertson-kooperativet sier de har som mål å bekjempe fattigdom. De kjøper derfor inn tjenester fra lokale krefter og har utviklet et program som skal fordele landområder tilbake til de fargede bøndene som driver jorda selv.

Smak og behag:

Navn: Robertson Cabernet Sauvignon 2007
Land/distrikt: Sør-Afrika/Robertson District
Produsent: Robertson Winery
Druer: 100 % cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5 %
Varenummer: 14607 (testutvalg)
Pris: 99,90 kroner
Karakteristikk: Dyp rødfarge. Duft av krydder og modne bær. Smaken er bløt, saftig og behagelig. Klar bærsmak med innslag av vanilje fra fat. Myke tanniner og lang smak.
Passer til: Passer til alt fra biff, lam og vilt til svinekjøtt og pastaretter. Også god uten følge av mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1496Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.