Rørosmeieriet utvider med økologisk yoghurt


Oppdatertdato: 2012-11-19 Tema: Økologisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Eva Brænd/Matmerk


Mange forbinder Røros med verdensarv og gruvedrift, men også tjukkmjølk og skjørost. Nå setter Rørosmeieriet i gang utvikling av økologisk yoghurt med støtte fra Innovasjon Norge og Verdiskapingsprogrammet for mat.
Rørosmeieriet AS ble stifta 5. januar 2001 for å videreføre drift i anlegget til tidligere TINE Midt-Norge på Røros. De har spesialisert seg på økologiske produkter og har smør, rømme og cottage cheese i utvalget, i tillegg til tjukkmjølk og skjørost. Nå skal de utvide repertoaret med økologisk yoghurt.
Rørosmeieriet har hatt en krevende reise etter at Tine forlot anlegget på Røros. Da Tine la ned produksjonen på Røros i 2000, var det 10 ansatte som mistet arbeidet. I dag har meieriet 14 ansatte.
Arbeidsplasser av lokal melk-En uvurderlig arbeidsinnsats, kombinert med entusiasme og mer enn normalt pågangsmot hos eiere og ansatte, har berget meieriet gjennom det første 10-året. Rørosmeieriet blitt en sentral aktør i det økologiske landbruksmiljøet i Norge, og nå satser de friskt igjen, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Yoghurt til folket

Rørosmeieriet setter nå i gang utvikling av økologisk yoghurt. Prosjektet skal også ta for seg markedsutvikling. Meieriets egen tettekultur vil bli benyttet produksjonen. Tettekulturen fremstilles av tettegrasplanten, slik det tradisjonelt har blitt gjort på Røros. Produktet blir det eneste i sitt slag med stor distribusjon Norge.
I første fase vil det bli testet mot viktige storhusholdningskunder, som hoteller med økologisk frokost. Ettersom økologisk yoghurt er etterspurt av kunder vil det neste steget være å forberede produksjon og salg til dagligvare.
Innovasjon Norge har innvilget Rørosmeieriet 230 000 kroner i tilskudd til prosjektet gjennom verdiskapingsprogrammet for mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2562Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.