Røsti, som er en tradisjonsrik rett fra Sveits, smaker nydelig til stekte kjøtt- og fiskeretter. Det er forskjellige måter å lage Røsti på, og her finner du fire av variantene.
Tips:
Røsti? Grovriv rå poteter og tilsett litt egg, smør, salt og pepper. Stek dem som små lapper til de er gylne og fine
Røstipoteter - lapper
Porsjoner: 4
2 stk. mellomstore, kokte potet
4 stk. mellomstore, rå potet
1 stk. gulrot
1 ts salt
½ ts pepper
I stedet for gulrot kan du bruke en annen grønnsak som f.eks kålrot eller knollselleri.
Skrell og riv rå og kokte poteter og bland de med gulrøtter, salt og pepper. Klem massen sammen til 4 like store "lapper". Stekes gyldne i en panne i brunet smør på svak varme ca. 4-5 minutter på hver side.
Fin røsti
Porsjoner: 2
½ kg nyvasket potet (med eller uten skrell)
1 ss smør eller margarin
2 ss olivenolje
5 stk. finhakkede sjalottløk
100 g opphakket bacon
ca. 2 ss nyrevet parmesan
ca. 2 ss hakket kruspersille
ca. 1 dl matfløte
ca. 1 ts salt
ca. ½ ts nykvernet pepper
Kok potetene 5-10 min. slik at de blir litt møre. Riv potetene på rivjern. Brun smøret sammen med olivenolje i stekepannen og ha i hakket sjalottløk og opphakket bacon. La det steke i noen minutter før du tilsetter potetmassen, fløte, kruspersille og revet gul ost.
Strø på salt og pepper. Bland godt og la røstien steke i ca. 10 minutter. Serveres på tallerken med dryss av parmesan og friske urter.
Rivekaker
Porsjoner: 2
2 stk. gulrot
2 stk. potet
½ stk. løk
1 ts potetmel
1 stk. egg
1 ss hakket frisk timian
1 ss hakket frisk kjørvel
1 ss hakket kruspersille
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking
Rens/skyll grønnsaker og poteter. Grovriv dem (purre finhakket) og bland inn mel, egg, salt og krydder etter smak.
Varm fettet i stekepanne. Legg røren klattvis i pannen med god avstand mellom hver. Trykk dem til flate kaker som stekes over lav varme til skorpen er gyllen og sprø. Server dem straks ved siden av f.eks. stekt kjøtt, fisk eller ved siden av en salat.
Vaffelpoteter
Porsjoner: 4
4 stk. store potet
2 ss finhakket kruspersille
2 ss finskåret frisk gressløk
30 g smør
smak til med salt og pepper
Skrell potetene før de finrives på råkostjern. Ha raspet potet over i en bolle. Tilsett persille og gressløk. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og hvit pepper. Smelt smøret og bland det i potetblandingen. Stek potetene i et vaffeljern. Grønnsaker som gulrot, persillerot, knollselleri og kålrot, m.m. kan blandes med potetene. Vaffelpoteter serveres til stekt kjøtt eller fisk.
Røstipoteter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 mellomstore kokte poteter
4 mellomstore rå potete
1 stk gulrot (i stedet for gulrot kan du bruke en annen
grønnsak som f.eks kålrot eller knollselleri)
1 ts salt
1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
En liten kveldsrett i seg selv - som også passer
til både kjøtt og fiskeretter.
Skrell og riv rå og kokte poteter og bland de med gulrøtter, salt og pepper. Klem massen sammen til 4 like store "lapper". Stekes gyldne i en panne i brunet smør på svak varme ca. 4-5 minutter på hver side.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Røsti med kålrot og poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2017Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk kålrot (450 g)
6 stk mandelpotet
1 ss hakket frisk kruspersille
salt etter smak
1 ss smør
1 ss olje
Lyst på en vri på tradisjonelle poteter? Lag en røstikake. Røsti kan du variere i det uendelige med f.eks. hakkede krydderurter og hakket løk. Den kan serveres som en egen rett eller som tilbehør til middager.Fremgangsmåte
Skrell og riv kålrot og poteter på den fine siden av råkostjernet. Press ut så mye væske som mulig. Rør inn hakket kruspersille og smak blandingen til med salt.
Varm olje og smør i stekepannen og klem kålrot- og potetblandingen ut til en flat kake. Stek den gyllen og sprø på undersiden, snu kaken og stek den ferdig på den andre siden.
Skjær røstien i snipper ved servering - gjerne i stedet for poteter til kjøttkaker, stekte kjøttpølser, fiskekaker eller andre retter av stekt kjøtt eller fisk, eller som her; som en selvstendig rett sammen med sprøstekt bacon og tyttebærsyltetøy.
Har du ikke mandelpoteter, går det greit med andre sorter også.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Knutekålrøsti
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.06.2010Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 stk potet
2 stk vårløk
salt og grovkvernet pepper etter smak
1 stk knutekål
2 ss smør til steking
1 dl seterrømme
Røsti er en sveitsisk rett som etter hvert begynner å bli vanlig tilbehør til middagsretter også her hjemme. Prøv en liten vri, og lag den med poteter og knutekål og server den alene sammen med rømme og hakket vårløk.Fremgangsmåte
Skrell og riv poteter og knutekålen. Press ut vannet (det er ganske mye, så press godt). Tilsett salt og pepper og bland godt.
Ha smør i stekepannen og lag små røstikaker - en toppen spiseskje på hver. Press blandingen godt ned i pannen og stek kakene gylne. Snu og gjenta til alle røstikakene er gjennomstekte.
Server røstikakene med hakket vårløk og seterrømme til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
120,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:982