Rosemount Shiraz Cabernet 2008


Oppdatertdato: 2009-10-02 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Ypperlig vin til krydret lammekjøtt

Siden det er lammesesong ble det denne uken en krydret lammerett som det skulle prøves vin til. Og etter en hyggelig tur på polet, med veldig god veiledning og anbefaling, falt valget på Rosemount Shiraz Cabernet 2008, som ble ett vellykket valg. Og dette tilsier at betjeningen på polet har god peiling på vin!

Fakta om Rosemount Shiraz Cabernet 2008

Vi hadde vinen til en Rogan Josh lammegryte. Denne er krydret med curry paste, koriander og er tomatbasert. Vinen var helt grei før en fikk mat i munnen, men når maten hadde satt smak så forandret faktisk vinen karakter. Maten jevnet på en måte ut smaken i vinen og fikk en helt annen(og mye bedre smak) på tunga. Dette var veldig vellykket og kan anbefales å prøve.
Ellers er vinen fin og mørkerød, bæraktig lukt(solbær?) og en frisk smak før maten(syrlig), og mer fløyelssmak under måltidet (kanskje mer søtlig). Har en lett ettersmak.

Unødvendige fakta

Dette er en vin som var en perfekt match til lammegryta. Vi var i tvil om bærsmaken men havnet på solbær(som jo er ganske safe vurdering). Lite svett kamelsal mente noen av gjestene da vi kom inn på vinanmeldelser som faktisk nevner dette når de smaker viner. Nå har vi aldri luktet eller smakt på svett kamelsal så det ble litt diskusjon her om dette.
Vinen henger på glasset, men er ikke sjur på tunga. Og er samstemt mellom hode, kropp og hale.(Dette fra en av våre mest "erfarne" vineksperter!)
Men tilbake til alvor. Prøv denne, den er en flott vin som passer til krydret lam og gjerne med tomatsmak. Og så er den ikke helt ute å kjøre på prisen.

Fakta

Sakset fra vinmonopolet

Navn: Rosemount Shiraz Cabernet 2008
Pris: Kr 107.- for en helflaske
Varenummer: 13633
Varetype: Rødvin
Utvalg: Distriktsortiment
Land/distrikt: Australia, South Eastern Australia
Råstoff: 65% Shiraz, 35% Cabernet Sauvignon
Alkohol 13,5 % vol
Sukker: 1,4 g/l
Syre: 5,80 g/
Lagringsgrad: Kan drikkes nå, men kan fortsatt oppbevares
Produsent: Rosemount Est
Konklusjon: En vin som bare er ypperlig til krydret lam. Alene er den helt grei, men får en nydelig smak i sammen med curry paste, koriander og tomat.

Om vårt testpanel

Dette er en vennegjeng med undertegnede i spissen som har ett helt vanlig og avslappet forhold til vin. Vi tester forskjellige viner på en folkelig måte, uten for mange fremmedord og tekniske uttrykk, som kanskje kan være ett alternativ til andre vintester i media. Disse er ofte preget av høy saklighet, unødvendige fakta, briljering med egne kunnskaper, nye viner fra slippene og nesten bare bestillingsutvalget. Vi vet at ikke mange gidder å bestille vin for bruk til maten på en fredagskveld.

Fakta
 • Vi er som regel 4-6 personer og har forskjellig bakgrunn. 2 med faglig bakgrunn innen mat og drikke, samt en kokk ved enkelte anledninger.
 • Vi tester vinene "live", dvs. Vi koser oss med vin og ofte mat til. Ikke som del av en vinsmaking med mange forskjellige viner.
 • Vi har egen kokk som disker opp når det er nødvendig og han føler for det.
 • Vinene blir prøvd til ymse mat og kommer som regel fra det vanlige utvalget på polet, ikke bestillingsutvalget.
 • Vi prøver og nyheter når det er noe interessant
 • Vi satser på viner i medium prisnivå, hvorav mange er kjente blant store deler av befolkningen.
 • Vi prøver å smake viner med folkelig smak, som dekker det meste av befolkningen og våre lesere
 • De som synes vi er for lite sofistikerte kan bruke andre medier
 • Vi kjøper vinene selv og er ikke sponset av andre.
 • Vi spytter ikke ut vinene
 • Jeg legger ut mange av inntrykkene som florerer over bordet, både seriøse og litt useriøse.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1725


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.