Rotari talento rosé


Oppdatertdato: 2008-07-10 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vi feirer inngangen til fellesferien med rosa bobler. Det trenger ikke være champagne-dyrt.
Vi har skrevet om musserende og italienske Rotari tidligere. Nå har den også kommet som rosé, og skuffer ikke. Rotari talento rosé er et svært godt kjøp til 120 kroner.

Fargen er sommerlig og lakserosa, mens duften er elegant og fruktig. Dette er en frisk og harmonisk musserende rosévin med lette bobler som passer godt til reker, skalldyr og fisk. Forsiktig restsødme gjør at den går spesielt godt til reker. Det handler om å finne de samme egenskapene i maten og drikken, og rekekjøtt er litt søtt.

Klassisk metode

Rotari var den første italienske musserende vinen produsert etter ”Metodo Classico” som ble klassifisert som DOC. Begrepet ”Metodo Classico” innebærer blant annet at andregangsgjæringen forgår på flasken – slik som i Champagne.

Vinen er laget på druene pinot nero og chardonnay – de to druesortene som også brukes i champagne. Den rosa fargen kommer fra pinot nero som er en blå drue. Når denne brukes i hvitvin, fjernes skallet med en gang, men dersom skallkontakten varer noen timer, får vinen den rosa fargen. Rotari talento rosé ligger også på bunnfall i 24 måneder før den blir tappet på flaske. Denne tidkrevende prosessen skal gjøre vinen mer kompleks og elegant.

Konge-navn

Navnet Rotari kommer fra Kong Autari som kjempet i områdene der vinen i dag produseres. Han huskes også for sin bok ”L’Editto di Rotari” – en bok med regler for hvordan man lager vin. Det er Gruppo Mezzacorona som står bak vinen. Siden starten for 100 år siden har selskapet utviklet seg til å bli en global aktør med internasjonalt anerkjente viner fra Trentino, Toscana og Sicilia.

Rotari talento rosé er en bestillingsvare på vinmonopolet, og på vinmonopolet.no kan du se hvilke utsalg som har den inne. Én ting er i hvert fall sikkert: Den er vel verdt ventetiden.

Smak og behag

Navn: Rotari talento rosé
Land/distrikt: Italia/Trentino
Produsent: Cantina Mezzacorona
Varenummer: 57188 (bu)
Pris: 119,90 kroner
Alkoholstyrke: 12,5 prosent
Druer: 25% Chardonnay og 75% Pinot Nero
Vurdering: Lakserosa. Elegant og fruktig vin, med lette bobler. Lang smak.
Passer til: Som aperitiff, til fisk, skalldyr og lyst kjøtt. Serveres avkjølt. 6 – 8 C.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1367Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.