Vi har flere ganger lagd saltbakte poteter hos oss og dette er godt. Som tilbehør til både fisk og kjøtt er denne måten å tilberede poteter på perfekt. Men noen ting bør man passe på.
- Børst eller skrubb potetene, men ikke ta hull på skallet
- Bruk jevnstore poteter og man kan gjerne bruke en mindre form eller slik glassform.
- Bruk grovt salt som strøs utover formen og over potetene. Ligger de tett i tett blir saltet liggende. Bruk ca 500 gr salt til 2 kg poteter. Men saltet kan brukes om igjen.
- Dryss og over litt rapsolje, for ellers blir de så tørre.
- Du kan og drysse på litt hakket hvitløk og evt noen urter som dill eller timian.
- Bakes i stekeovn på ca 180 grader en drøy halvtime før de snus litt og står 15 minutter til. Er de store trenger de mer steketid.
- Serveres varme men kan jo også varmes opp senere.
- Om du ikke har hele fatet på bordet, børst av det synlige saltet.
- Passende til stekt/grillet kjøtt, fisk ol.
Under her er flere andre beslektedet varianter av saltbakte + noen andre grønnsaker som kan saltbakes.
Denne artikkelen er en forlengelse av innlegget om hasselback poteter.
Saltbakte poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.11.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 kg. potet
250 gr grovt salt
3 ss rapsolje
2 ss friske urter
Saltbakte poteter er en enkel oppskrift på tilbehør til kjøtt og fisk.Fremgangsmåte
Potetene skrubbes godt og settes i en langpanne der bunnen er dekket med rikelig grovt salt samt litt over og mellom. Sprinkle med litt olje og urter Bakes i stekeovn på ca 180 grader en drøy halvtime før de snus litt og står 15 minutter til. Er de store trenger de mer steketid.
Tips:
Snitt potetene og stikk et laurbærblad ned i snittet før de bakes. For mer smak, skjær et snitt i den ferdig bakte poteten og fyll med god olivenolje og raust med presset hvitløk eller urter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hindu krydderpoteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.06.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 ss olivenolje
8 stk potet i båter
1 pose Hindu potetbåt kryddermiks
Godt tilbehør til grillmat, eller som snacks.Fremgangsmåte
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Legg potetbåtene i en smurt ildfast form. Hell over litt olivenolje og dryss over potetkrydderet. Gni godt inn. Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter eller til potetene er sprø og lysebrune.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Råstekte poteter 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.04.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elsa's hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1-1 1/2 kg poteter
litt under 1 dl olivenolje
saften av en liten sitron
tørket timian eller basilikum
salt og pepper
2-3 ss smør
Dette lager vi stadig vekk. Er dette nye poteter trenger du ikke skrelle dem. Passer som tilbehør til det meste, selv om lam er nevnt under når en bruker timian i. Vi syns personlig disse er gode med kyllinglår/klubber. Og om man kjøper slike ferdig stekte klubber, legg de i potetformen de siste 15 minutteneFremgangsmåte
Disse råstekte potetene egner seg spesielt godt tilrette av lam eller de kan brukes alene. Lammekoteletter, Keftedes (greske lammekjøttkaker) og annet kan stekes sammen med potetene. Sammen avgir de en enda bedre smak.
Tilberedningstid 10-15 minutter + ca 1 time i ovnen på 225 grader.
Varm stekeovnen til 225 grader. Skrell og del potetene i 8 -12 båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne. Dynk potetene med olje og sitronsaft og strø over med timian eller basilikum (eller en blanding av begge etter eget ønske), pepper og salt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grillede søtpoteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.07.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
625 g søtpoteter, vasket
2 ss olivenolje
salt
nymalt svart pepper
2 ss hakket frisk koriander eller bladpersille til pynt
Vi serverte disse til stekt makrell. Men jeg må innrømme at vanlige poteter er bedre på grillenFremgangsmåte
La potetene trekke i en kjele med kokende vann i ca 20 minutter, til de nesten er møre. Hell av kokevannet og la dem renne godt av.
Skjær potetene i ca 1 cm tykke skiver. Pensle potetskivene med olivenolje og krydre godt med salt og pepper. La dem steke på øverste rille under stekeovnsgrillen i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne.
Server på opvarmet serveringsfat, pyntet med koriander.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Poteter i papir
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.12.2010Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
800 g små potet
3 ss smeltet smør
1 ss hakket frisk kruspersille
1 stk hel hvitløk
1 ts salt
½ ts pepper
Potetene bakes i matpapir i ovnen, eller på grillen i grillfolie. Et herlig tilbehør til kokt eller grillet sjømat og kylling.Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200 °C.
Skrubb potetene godt, tørk dem og del dem i to. Rull dem i smeltet smør og hakket kruspersille. Fordel dem i fire store stykker matpapir (eller stekefolie).
Plukk fra hverandre båtene i hvitløken og fordel dem i potetpakkene. Dryss på salt og pepper.
Brett papiret godt sammen rundt potetene og bak dem i ovnen i ca. 40 minutter.
Server potetene i papiret.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekte potetbåter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
10 stk. Potet
3 ss olje
2 ts urtekrydder
2 ts salt
Fremgangsmåte
1. Forvarm stekeovnen til 225°C. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.
2. Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper. Stek i 20 minutter.
TIPS
Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sukkerglaserte Poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2008Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
24 små poteter, alle på samme størrelse
8 ss Brun Farin
100 g smør
Ekslusive poteter som passer til forskjellige retter. Hører hjemme i julen. Bruk litt faste poteter i samme størrelse. Skal ikke koke i stykkerFremgangsmåte
Kok potetene såvidt møre og skrell dem.
Smelt farin og smør i en stekepanne. Rør hele tiden. Når blandingen blir gyllenbrun, tilsettes halvparten av potetene. Rull dem rundt, slik at de blir helt dekket av glasuren. Hell dem i serveringsfatet og glaser resten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
107,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Saltbakte rødbeter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.07.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 stk rødbete
500 g havsalt
3 ss olivenolje
ca. 2 ss smør
Bak jevnstore rødbeter på samme måte som poteter, og server dem som selvstendig rett eller som tilbehør til stekt kjøtt. Eller klem dem ut av skallet, skjær dem i båter og lag en salat.Fremgangsmåte
1. Vask rødbeter godt og skjær vekk det meste av stilk- og rotende. Tørk dem og gni dem inn med olivenolje.
2. Fyll bunnen i en ildfast form med havsalt og stikk rødbetene godt ned i saltet.
3. Bak rødbeter midt i stekeovn på 200 °C i ca. 1-1½ time. Sjekk med en liten kniv at de er helt møre.
4. Avkjøl rødbetene litt. Del dem i to og server dem med et dryss salt og en god klatt smør.
Lag en rask salat ved å kutte rødbeter i båter og blande med finsnittet fennikel og rødløk. Tilsett saft av ½ sitron, 3-4 ss olivenolje og 2 ss hakkede urter. Bland godt og smak til med salat og pepper. Salaten blir bedre om den får stå noen minutter før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
63,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3076