Sammensurium sauser


Oppdatertdato: 2003-11-14 Tema: Tilsetningsstoffer Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: SNT


Pulversauser og ferdiglagde sauser har for lengst sikret seg metervis av plass i butikkhyllene. Og man får riktig mange ingredienser og tilsetningsstoffer for pengene, skriver det danske forbrukermagasinet Tænk + Test.

Tænk + Test har sjekket ingredienslister, tilsetningsstoffer og smaktestet et stort utvalg pulver- og ferdigsauser. Blant annet testet de 19 forskjellige bearnaise-produkter.

I en tradisjonell bearnaise-oppskrift inngår det kun tre ingredienser: smør, egg og estragon. De 19 sausene som ble testet inneholdt til sammen 124 forskjellige ingredienser, og kun 19 av disse kunne relateres til de opprinnelige ingrediensene. De mest ingrediensrike bearnaise-sausene inneholdt 26 ingredienser.

På grunn av de mange ingrediensene mener Tænk + Test at sausene ikke kan anbefales til allergikere. Mange av ingrediensene gjemmer seg bak kategorier som ”aromastoffer”, ”gjærekstrakter” eller ”krydder”, og det kan være vanskelig å vite hva de egentlig inneholder.

Smakstesten av sausene viser at danskene har adoptert smakene på de fabrikkerte ferdigsausene til fordel for den originale varianten. Sausen som lignet mest på hjemmelaget bearnaise fikk de dårligste karakterene, mens Knorrs pulversaus kom helt i toppsjiktet.


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:82Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.