Santa Kristina-skinke og Erterbrød får merket Spesialitet


Oppdatertdato: 2012-11-24 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Matmerk


Santa Kristina-skinke og Erterbrød er tildelt kvalitetsmerket Spesialitet. - Disse produktene får merket Spesialitet for sine helt unike kvaliteter og gode smaksopplevelser, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Slagsvold Vedum sto for overrekkelsen av merkene under Fagdagen i regi av Matmerk på Grand Hotel i Oslo ondag 31. oktober.

- Merket Spesialitet skal være en veiviser for forbrukeren i butikken og synliggjøre matvarer som utmerker seg i et konkurranseutsatt marked. Stadig flere vet å sette pris på norske matspesialiteter, samtidig som vi tar tradisjonsmaten inn i fremtiden. Jeg håper flere merker seg disse produktene som bidrar til å styrke norsk matkultur og bidra til verdiskaping, sier statsråden.
Erterbrød har en sprø konsistens og særegen smak av gule erter. Flatbrødet er fra Østre Toten og har vært produsert på samme måte siden 1930. - Det kjennes som en ærefull oppmerksomhet. Når man jobber med et produkt med lang historie, er det ekstra hyggelig å høre fagutvalget bekrefte de gode egenskapene. Jeg håper at merket Spesialitet vil være med å fremheve produktet og skape ekstra interesse og kjennskap til Erterbrød, sier daglig leder i Holmen Crisp, Camilla Rostad.
Santa Kristina-spekeskinke er et produkt fra Gilde. Produksjonssted er Tynset og grisene kommer fra to produsenter på Hedmarken.

- Det er klart det er viktig for oss å få et slikt merke, det er et bevis på at vi lager et godt produkt. Vi er veldig stolte av Santa Kristina-skinke og dette er en anerkjennelse for oss. Det ligger en langsiktig tanke bak, vi håper å gjøre skinken ytterligere kjent og på sikt produsere og selge mer, kommenterer informasjonssjef i Nortura, Eli Strand.

Krav til kvalitet

- Spesialitet-merkede produkter garanterer kvalitet på smak, aroma og konsistens. Dette merket kan du ikke kjøpe, du må fortjene det. Både råvare og smak på produkt må være førsteklasses. St Kristina-skinke og Erter flatbrød gir økt matglede rundt bordet og forhåpentligvis mer penger i kassen for produsenten, kommenterer adm dir i Matmerk, Nina Sundqvist.
Et sterkt matfaglig utvalg står bak vurderingen, i regi av stiftelsen Matmerk. Spesialitet-merket garanterer matprodukter med spesielle kvaliteter som skiller dem fra alle de andre. Spesialitet-merket garanterer en spennende, ny og god matopplevelse.

For å kunne få godkjennelse til å bruke Spesialitet-merket, må bedriften vise frem, dokumentere og oppfylle de kriterier som er satt for bruk av merket. Produktegenskapene kan ha grunnlag i valg av spesiell råvare, en spesiell produksjonsprosess og/eller egenskap som modenhet, ferskhet og smak. I tillegg må bedriften og produktet ha grunnlag i "den gode historien".

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2563
Norsk mat.Lavkarbo.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.